Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πύραυλος της NASA εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά από την Αυστραλία – Δείτε βίντεο

Ο πύραυλος, απογειώθηκε  και εκτινάχθηκε περίπου 350 χιλιόμετρα (218 μίλια) στον νυχτερινό ουρανό όπου έμεινε ορατός μόνο για δέκα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστεί

Για πρώτη φορά έγινε εκτόξευση πυραύλου της NASA εκτός της αμερικανικής επικράτειας.

Πριν μερικές ώρες πραγματοποιήθηκε εκτόξευση πυράυλου από το Διαστημικό Κέντρο του Άρνεμ στη βόρεια Αυστραλία, στα εδάφη της φυλής Gumatj.

Δείτε την εντυπωσιακή στιγμή της εκτόξευσης στο λεπτό 2:12:00 του παρακάτω βίντεο

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη στιγμή η κυβέρνηση της Αυστραλίας, επισημαίνοντας ότι η «γειτνίασή με τον Ισημερινό που βρίσκεται 12 μοίρες νότια δίνει αστροδυναμικό και φυσικό πλεονέκτημα για διαστημικούς ορίζοντες».

Ο πύραυλος, απογειώθηκε  και εκτινάχθηκε περίπου 350 χιλιόμετρα (218 μίλια) στον νυχτερινό ουρανό όπου έμεινε ορατός μόνο για δέκα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστεί. Μταφέρει τεχνολογία που παρομοιάζεται με τηλεσκόπιο “μίνι Χαμπλ” και θα επικεντρωθεί στις ακτίνες Χ που προέρχονται από τα συστήματα Άλφα Κενταύρου.

Είναι ο πρώτος πύραυλος που εκτοξεύεται από την Αυστραλία από το 1995 και η εκτόξευση χαρακτηρίζεται ως η έναρξη μιας «νέας εποχής» για τη διαστημική βιομηχανία της χώρας από τον πρωθυπουργό Anthony Albanese.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

See also  Aπό το ΑΠΘ η πρώτη ελληνική πλατφόρμα τηλεϊατρικής στην οφθαλμολογία