Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ρωσικά μέσα: Επιβεβαιώνουν το θάνατο δύο Ουκρανών στρατιωτών

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τον θάνατο δύο Ουκρανών στρατιωτών στο τμήμα του Ντονέτσκ που ελέγχεται από την κυβέρνηση το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι οι στρατιώτες ήταν μέρος μιας «επιχείρησης σαμποτάζ» που σχεδίαζε «τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον αγωγών φυσικού αερίου και ηλεκτρικών υποσταθμών στην περιοχή.

Αυτονομιστές αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Ουκρανία στον κανάλι τους στο Telegram ότι βομβαρδίζει περιοχές που ελέγχονται από αυτονομιστές και είπαν ότι όφειλαν να απαντήσουν ανάλογα. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλέστηκε δήλωση του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

«Στις 19 Φεβρουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια εφαρμογής των επιχειρησιακών πληροφοριών, οι ειδικές δυνάμεις του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντoνέτσκ μπλόκαραν μια εχθρική ομάδα σαμποτάζ και τρομοκρατίας που σχεδίαζε να ανατινάξει ηλεκτρικούς υποσταθμούς, αγωγούς αερίου και φίλτρο σταθμούς στην επικράτεια της δημοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνέβη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας σύλληψης των στρατιωτικών όταν δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, πρόσθεσε το υπουργείο.

naftemporiki.gr

Πηγή

See also  Γάζα: 24 νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά στον παλαιστινιακό θύλακα