Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Συντριβή αεροσκάφους – Νεπάλ: Nεκροί και οι 22 επιβαίνοντες

Οι 22 επιβαίνοντες (19 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος) της πτήσης Tara Air που συνετρίβη στα Ιμαλάια στο Νεπάλ, που μέχρι χθες δεν είχαν βρεθεί, δυστυχώς εντοπίστηκαν όλοι νεκροί.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, Ντίο Τσάντρα Λαλ Κάρνα δήλωσε στο Reuters ότι «Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τα 22 πτώματα από τον τόπο της συντριβής»

Πέρα από έξι αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Γερμανίας και τέσσερις υπηκόους της Ινδίας, όλα τα υπόλοιπα θύματα ήταν πολίτες του Νεπάλ.

Το επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter, συνετρίβη περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ποχάρα, 125 δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, το πρωί της περασμένης Κυριακής. Προορισμός του ήταν η Τζόμσομ, δημοφιλής προορισμός τουριστών, προσκυνητών και ορειβατών, 80 χιλιόμετρα δυτικότερα. Η πτήση θα διαρκούσε μόλις είκοσι λεπτά.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ συνέστησε πενταμελή επιτροπή για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής και να κάνει συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών.

Το Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά στον κόσμο, ανάμεσά τους και το Έβερεστ, έχει κάκιστο ιστορικό ως προς την ασφάλεια των πτήσεων, εξαιτίας ανεπαρκειών στην εκπαίδευση των πιλότων και τη συντήρηση των αεροπλάνων.

Δείτε επίσης

Πηγή

See also  Thomas Cook: Η Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές