Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ταξίδι το Πάσχα στο εξωτερικό: 5 οικονομικοί και όμορφοι προορισμοί που δεν είχατε σκεφτεί!

Το Πάσχα είναι ίσως η πρώτη περίοδος του έτους που ενδείκνυται για ένα ταξιδάκι λίγο μεγαλύτερο, λίγο πιο.. προς τα έξω. Εάν η δουλειά σου σταματά τις ημέρες του Πάσχα ή εάν έχεις έστω και λίγες μέρες άδεια να “κολλήσεις” στις αργίες, γιατί να μην τις εκμεταλλευτείς για ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό;

Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία! Εδώ συγκεντρώσαμε 5 οικονομικούς προορισμούς που σου προτείνουμε για Πάσχα, για Ανά(σ)ταση ψυχής που πάντα προσφέρει ένα ταξίδι!

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Ναι ναι, ξέρουμε, η βόρεια Ευρώπη έχει την ταμπέλα του ακριβού ταξιδιωτικού προορισμού. Λογικό να μην την έχεις στα άμεσα ταξιδιωτικά πλάνα σου. Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους στερεότυπα δε βγαίνουν χωρίς λόγο – δεν παύουν όμως να αποτελούν μία απλοϊκή γενίκευση.

Η Στοκχόλμη, σαν πρωτεύουσα της Σουηδίας, είναι ένας προορισμός που απευθύνεται σε κάπως πιο αυξημένο budget. Το Γκέτεμποργκ από την άλλη, είναι ακριβώς ό,τι πρέπει!

Αισθητά φθηνότερο και το ίδιο ή και ακόμα πιο όμορφο, το Γκέτεμποργκ απευθύνεται σε σένα, τον μη επαγγελματία ταξιδιώτη που θέλεις να γνωρίσεις τη βόρεια Ευρώπη χωρίς να μείνεις άφραγκος για το επόμενο εξάμηνο.

Εκεί που η ιστορία συναντά την τέχνη, θα βρεις μια ανεξάντλητη ποικιλία μουσείων και εκθέσεων, ενώ θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά υποβρύχια, ένα πλωτά μουσεία και ένα αυθεντικό πλοίο Βίκινγκς!

Βρες εδώ αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για το Γκέτεμποργκ!

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Πάρμα, Ιταλία

Ξαφνικά άρχισες να έχεις όρεξη για σαλάτα προσούτο-ρόκα-παρμεζάνα;

Η πανέμορφη Πάρμα της Ιταλίας έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τυριά και αλλαντικά (αν και θα μπορούσαμε σίγουρα να περάσουμε μια βδομάδα εκεί τρώγοντας!).

See also  3+1 γραφικά χωριά της Ελλάδας που συνδυάζουν βουνό & θάλασσα

Μία βόλτα στην Πάρμα θα σε πείσει ότι πρόκειται για μια πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική και έντονο το μεσαιωνικό στοιχείο. Ξεκίνα από τον Duomo με τον τρούλο διά χειρός του μεγάλου Correggio και την Εκκλησία του Ευαγγελιστή Ιωάννη και συνέχισε στο Βαπτιστήριο της Πάρμα (Battistero), ένα κτίριο-μνημείο για όλη τη βόρεια Ιταλία.

Θέλεις τέχνη; Galleria Nazionale και Palazzo Ducale. Θέλεις ιστορία; Museo Archeologico Nazionale! Θέλεις φαγητό; Βρίσκεσαι σε μία πόλη διάσημη ως μία από τις καλύτερες τοπικές ιταλικές κουζίνες!

Βρες εδώ αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για την Πάρμα!

Πάρμα, Ιταλία

Γιβραλτάρ

Ένας προορισμός τόσο κοντινός κι όμως, τόσο μακρινός! Το Γιβραλτάρ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ισπανίας, βρίσκεται λοιπόν Ευρώπη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα από τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη βέβαια, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Το Γιβραλτάρ λοιπόν, αν και ευρωπαϊκό, παρέχει άμεση σύνδεση με Μαρόκο και διατηρεί έντονα αραβικά στοιχεία, αιώνια μνημεία της μεγάλης ιστορίας που το ακολουθεί.

Πέρα από το ιστορικό υπόβαθρο, το Γιβραλτάρ είναι ένας προορισμός που, ας μην ξεχνάμε, βρίσκεται στη Μεσόγειο. Άρα έχει υπέροχες παραλίες, καλή θάλασσα και φανταστικό καιρό!

Άσε λοιπόν πίσω τη λαμπάδα, φόρα το μαγιό σου και φέτος το Πάσχα κάντη για Γιβραλτάρ. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου φωτογραφική μηχανή – και προσοχή στους πιθήκους! Ένας μεγάλος πληθυσμός από αυτούς περιφέρονται ελεύθεροι στην προστατευμένη περιοχή του Βράχου του Γιβραλτάρ. Είναι πολύ φιλικοί, όμως γνωστοί.. “πορτοφολάκηδες”!

Βρες εδώ αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για τo Γιβραλτάρ!

Γιλβρατάρ

Χιρόνα, Ισπανία

Τζιρόνα στα καταλονικά, Χερόνα στα καστιλιάνικα, όπως κι αν την πεις – μάλλον θα προτιμήσεις το πρώτο όσο είσαι εκεί – είναι ο νέος προορισμός-to-be της χρονιάς! Βρίσκεται στη βορειανατολική Ισπανία, για την ακρίβεια, στην Αυτόνομη Κοινότητα της Καταλονίας και εδώ και χρόνια ζούσε στη σκιά της γειτονικής της Βαρκελώνης.

See also  ΕΛΣΤΑΤ: Στο «κόκκινο» οι αυξήσεις σε αεροπλάνα και πλοία

Μήπως όμως πρέπει να ρίξεις μία δεύτερη ματιά στην Girona; Πιο ήρεμη και πιο αυθεντική από την “ανταγωνίστριά” της, η Girona διαθέτει όλα τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος που θα ήθελες να δεις για να πιάσεις τον παλμό της Καταλονίας, χωρίς όμως να σε πνίγει σε ένα λαβύρινθο τουριστικής πολυκοσμίας. Που, μεταξύ μας, πολλές φορές καταστρέφει το ίδιο το μέρος.

Βόλταρε το κέντρο της πόλης με την ησυχία σου, θαύμασε τα αξιοθέατα και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην Εβραϊκή Συνοικία, κράτα όμως τις δυνάμεις σου για το βράδυ: Προβλέπεται πολύ περπάτημα, sangria-ποσία και όλα τα tapas που μπορείς να φας!

Βρες εδώ αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για τη Χιρόνα!

Χιρόνα Ισπανία

Ρίγα, Λετονία

Το Art Nouveau διαμάντι της Βαλτικής είναι μία πολύ καλή πρόταση για τις πασχαλινές σου διακοπές. Εάν θέλεις να γνωρίσεις έναν προορισμό με αέρα Βόρειας Ευρώπης, κοσμοπολίτικη φινέτσα και ιδιαίτερο χαρακτήρα, μην πας πιο μακριά. Και αν το Ταλίν σου φαίνεται πανάκριβο, η πρωτεύουσα της Λετονίας προσφέρεται σε τιμή που συμφέρει.

Η Ρίγα δε βρήκε τυχαία τη θέση της στις λίστες της Unesco. Μπορείς να πεις πως είναι ολόκληρη μία υπαίθρια καλλιτεχνική έκθεση. Η θεματολογία της; Art Nouveau αρχιτεκτονική 18ου-19ου αιώνα!

Τριγύρω μνημεία, καθεδρικοί ναοί και μουσεία, με επίκεντρο το μεγαλειώδες Κάστρο (Rigas pils). Απαραίτητος σταθμός τα.. Τρία Αδέρφια! (Tris brali) Τρεις παραδοσιακές κατοικίες του 15ου αιώνα, θα σου χαρίσουν μοναδικές εικόνες της πόλης του μεσαιωνικού καιρού και μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία να έχεις να διηγείσαι!

Βρες εδώ αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για τη Ρίγα!

Ρίγα Λετονία

Πόρτο, Πορτογαλία

Επιστρέφουμε στα γνώριμα – και ζεστά – μεσογειακά μονοπάτια και μεταφερόμαστε στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για αυτό, αφού τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πρωτοφανή άνθιση! Διατηρεί όμως τη γοητεία του και, το κυριότερο, κρατάει τις τιμές του χαμηλές.

See also  Skyscanner: Πόσο κοστίζουν οι πτήσεις από Αθήνα σε 10 ελληνικούς προορισμούς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, πολλές φορές έρχεται πρώτη σε ομορφιά, ηρεμία και ατμόσφαιρα. Η Παλιά Πόλη είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δεν το λέμε εμείς, το λέει η Unesco.

Θα βρεις παλάτια, εκκλησίες, μουσεία, πύργους και κάστρα, όμως ένα να μην ξεχάσεις: Να δοκιμάσεις από το εκλεκτό κρασί που παράγεται εκεί δίπλα, στην κοιλάδα Douro!

Βρες εδώ αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για το Πόρτο!

Πόρτο Πορτογαλία

Και για όσους προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα, σας έχουμε τους 10 καλύτερους πασχαλινούς προορισμούς στην Ελλάδα!

Δείτε επίσης

Πηγή