Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Τα Skoda Enyaq και Kodiaq μεταμφιέζονται σε… μασκότ (photos)

Η Skoda φέρνει την Αμερική στην Τσεχία, παρόλο που πολλοί Αμερικανοί θα ήθελαν να συμβεί το αντίθετο, και συνδυάζει για άλλη μία φορά, την αυτοκίνηση με το χόκεϊ. Η τσέχικη εταιρεία έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το συγκεκριμένο άθλημα, καθώς έχει υπάρξει χορηγός του πρωταθλήματος IIHF Ice Hockey World Championship από το 1992 έως και σήμερα.

Αυτή τη φορά, η Skoda υποδέχεται δύο ομάδες από το κορυφαίο πρωτάθλημα χόκεϊ της Β. Αμερικής, National Hockey League (NHL), τους San Jose Sharks και τους Nashville Predators, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στο στάδιο O2 στην Πράγα σε λίγες ώρες. Δύο από τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της εταιρείας θα τιμήσουν τις δύο ομάδες, αποτελώντας τις μασκότ τους.

Skoda Sharyaq – San Jose Sharks

Ντυμένο με μπλε και μαύρους χρωματισμούς, το Skoda “Sharyaq” είναι βασισμένο σε ένα Skoda Enyaq iV, και εκπροσωπεί τους San Jose Sharks, φέροντας και τα χαρακτηριστικά πτερύγια του καρχαρία, τιμώντας την ονομασία της ομάδας. 

Skoda Prediaq – Nashville Predators

Αντίστοιχα, σε ένα Skoda Kodiaq βασίστηκε η μασκότ των Nashville Predators. Ονομάστηκε SkodaPrediaq”, συνδυάζοντας την ονομασία της ομάδας και αυτή του μοντέλου της εταιρείας, ενώ φέρει τα χαρακτηριστικά χρώματα της ομάδας, κίτρινο και μαύρο.

Ο Vitezslav Pelc, ο υπάλληλος της Skoda ο οποίος εμπνεύστηκε την ειδική εμφάνιση των δύο οχημάτων, εξήγησε την επιλογή της εταιρείας να μεταμορφώσει τα συγκεκριμένα μοντέλα σε μασκότ: Είπε ότι η Skoda επέλεξε τα δύο SUV καθώς έχουν παρόμοιο μέγεθος, ενώ αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ ηλεκτρισμού και ΜΕΚ.

Τόσο το Sharyaq όσο και το Prediaq φέρουν στοιχεία κατασκευασμένα από αφρό πολυουρεθάνης με διαβαθμισμένη σκληρότητα, ώστε να δημιουργείται το εφέ της ταλάντωσης στα πτερύγια του Sharyaq, και την ουρά και τη χαίτη του Prediaq, όπως είπε ο Pelc.

See also  Πιλότοι πιάστηκαν να κοιμούνται ενώ πετούσαν στα 38.000 πόδια πάνω από τη Γαλλία!

Πηγή: