Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Το εντυπωσιακό ρεκόρ της Mercedes κινδυνεύει!

Όλες τους έχουν ένα περίεργο και ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο κοινό, το οποίο δείχνει πόσο πολύ έχει επεκταθεί η ηγεμονία της Mercedes στην πρώτη φάση της υβριδικής εποχής.

Στην πραγματικότητα, ο πρώτος αγώνας σε μια νέα πίστα κερδίζεται πάντα από την ομάδα του Brackley. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέντε φορές στις έξι ο νικητής ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος κέρδισε τους τέσσερις τελευταίους νέους αγώνες σε Μουτζέλο και Πορτιμάο το 2020, Λοσάιλ και Τζέντα την περασμένη σεζόν.

Η μόνη εξαίρεση στην κυριαρχία του Βρετανού οδηγού είναι η επιτυχία του Nico Rosberg στο Μπακού το 2016.

Ο Χάμιλτον έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα προσαρμογής σε νέες πίστες, καθώς κέρδισε και τον πρώτο αγώνα της F1 στο Όστιν. Ήταν το 2012 και αυτή ήταν η τελευταία νίκη του ως πιλότος της McLaren, η οποία χρησιμοποιούσε κινητήρες Mercedes.

Για να βρούμε μια επιτυχία που δεν σχετίζεται με τη Mercedes, πρέπει να πάμε πίσω στο 2011. Εκείνη τη χρονιά ήταν ο Sebastian Vettel που κέρδισε στο τιμόνι της Red Bull στο πρώτο γκραν πρι της Ινδίας. Τώρα που η F1 ετοιμάζεται να προσγειωθεί στη γραφική τοποθεσία του Μαϊάμι, τα φώτα είναι και πάλι στραμμένα στην ομάδα από το Milton Keynes και τη Ferrari, το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον πρώτο της αγώνα στην πίστα της Φλόριντα. Το νικηφόρο σερί της Mercedes μπορεί να φτάσει στο τέλος του αυτή την Κυριακή.

Πηγή:

See also  Δείτε το ντοκιμαντέρ με την αναγέννηση της Lancia (video)