Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Χρηματιστήριο: Τα κέρδη της Jumbo στήριξαν τις 963 μονάδες, στο +0,15% ο Γενικός Δείκτης

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 963 μονάδες, μετά από μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις. Στηρίξεις προσέφεραν τα κέρδη (3,5%) της Jumbo που αντιστάθμισαν την πτώση των ΕΛΠΕ. Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Στο 4,18% το ελληνικό 10ετές ομόλογο.

Η Jumbo έκλεισε με θετικό πρόσημο το 2022 με τις πωλήσεις να ξεπερνούν ακόμη και τις προσδοκίες της διοίκησης. Συνολικά οι πωλήσεις του 2022 αυξήθηκαν κατά +14% περίπου σε σχέση με το 2021 και κατά +12% περίπου σε σχέση με το 2019, ενώ ο τελευταίος μήνας του έτους (Δεκέμβριος) έκλεισε για τον όμιλο Jumbo με εντυπωσιακό άλμα 22% περίπου στις πωλήσεις. σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να σημειώνουν κέρδη. Οι μετοχές της λιανικής σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο, άνοδο 1,7%, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες διέλυσαν τη θετική τάση και υποχώρησαν 1,1%. Άνω του 1% η άνοδος σε DAX και CAC. Άλλωστε αναμένονται τα τριμηνιαία κέρδη των εταιρειών.

Στη Wall Street, οι μετοχές άνοιξαν ανοδικά την Τετάρτη, καθώς οι αγορές προσπαθούσαν να συνεχίσουν το ράλι στις αρχές του 2023. Ο Dow κέρδισε 0,4%. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,5% και 0,6%, αντίστοιχα.

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν θετικά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ τόνισε την Τρίτη την ανάγκη η κεντρική τράπεζα να είναι απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή ενώ αντιμετωπίζει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

See also  ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα Σεπτεμβρίου

Σε ομιλία που εκφώνησε στη σουηδική Riksbank, ο Πάουελ σημείωσε ότι η σταθεροποίηση των τιμών απαιτεί τη λήψη σκληρών αποφάσεων που μπορεί να είναι πολιτικά μη δημοφιλείς. Η ομιλία δεν περιείχε άμεσες ενδείξεις σχετικά με το πού κατευθύνεται η πολιτική μιας Fed που αύξησε τα επιτόκια επτά φορές το 2022 και έδειξε ότι είναι πιθανές περισσότερες αυξήσεις φέτος.

naftemporiki.gr

Πηγή