Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Όταν ο Παπαμιμίκος ανέβηκε στη σκηνή του Ted-x

Μια πορεία με νίκες και κατακτήσεις αλλά και ήττες και δύσκολες στιγμές περιέγραψε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στην ομιλία του στο TED-x του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο δικηγόρος που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και έχει διατελέσει γραμματέας της ΝΔ, ανέβηκε στη σκηνή του μεγαλύτερου νεανικού event της Βορείου Ελλάδος περισσότερο με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, καθώς σε αντίστοιχες εκδηλώσεις δεν καλούνται πολιτικά πρόσωπα.

Η δική του…ψυχανάλυση με το κοινό που είχε μέσο όρο τα 25 έτη πέρασε μέσα από “τρεις ιστορίες και μια συνεχή ταλάντωση’ διλημμάτων που δημιουργούν το εκκρεμές της ζωής, όπως ήταν και το θέμα του TED-x.

Το κοινό, όπως είπε , σε όλα αυτά είναι η διαρκής κίνηση και προσπάθεια, θυμίζοντας και την έκφραση του Αίνστάιν πως «η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο, για να βρεις την ισορροπία πρέπει να κινείσαι διαρκώς».

Μιλώντας πάντως για την περίοδο που διετέλεσε γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας θύμισε προτάσεις που κατέθεσε και τότε δεν έβρισκαν χώρο στη δημόσια σφαίρα αλλά σήμερα είναι πραγματικότητα όπως η δημιουργία cluster για νεοφυείς επιχειρήσεις, ιδιωτική χρηματοδότηση κομμάτων, κινητροδότηση των business angels, σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς χρίσματα.

Τέλος, για τη Θεσσαλονίκη, ο 42χρονος ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας Rhetor, απέφυγε την πεπατημένη του αθηνοκεντρικού άλλοθι λέγοντα πως «ζω σε μια υπέροχη όλη, με κουλτούρα, μνημεία, πολιτισμό, διασκέδαση, αξιοθέατα, αλλά η πόλη αυτή έχει ακόμη κάτι γκρίζο, έχει μια μιζέρια που πλανάται από πάνω της και ίσως φταίμε και εμείς που δεν έχει πάρει όσα δικαιούται, όσα αξίζει», τόνισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τη θέση του πως «όλα είναι στο χέρι μας».

See also  Αυτοϊκανοποιούνται αυτοί που δεν έχουν σχέση

Πηγή