Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Belle Delphine: Πούλησε το νερό που έκανε μπάνιο προς 30 δολάρια το μπουκάλι

Belle Delphine: Πούλησε το νερό που έκανε μπάνιο και θησαύρισε

Η 19χρονη έβλεπε τον λογαριασμό της να «φουσκώνει» και δεν της καιγόταν καρφί για τα αρνητικά σχόλια. Πέντε χρόνια πριν η Belle Delphine έγινε viral επειδή ξεκίνησα να πουλάει το νερό της μπανιέρας της.

«Το νερό δεν είναι πόσιμο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για συναισθηματικούς σκοπούς», αναγραφόταν πάνω στα βαζάκια με το νερό, με το καθένα να κοστίζει 30 δολάρια.

Το επιχειρηματικό της σχέδιο έπιασε τόπο, αφού μέσα σε λίγες ημέρες ξεπούλησε, κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ. Αν και αρκετοί ήταν εκείνοι που την επαίνεσαν για την ιδέα της, υπήρξαν και αυτοί που την αμφισβήτησαν και υποστήριξαν ότι είναι απάτη, τονίζοντας ότι όσοι αγόρασαν το νερό πληρώνοντας 30 δολάρια είναι για λύπηση.

Διαβάστε επίσης: Άντρας 39 ετών ψάχνει γυναίκα για γάμο

Η 19χρονη ωστόσο influencer έβλεπε τον λογαριασμό της να «φουσκώνει» και δεν της καιγόταν καρφί για τα αρνητικά σχόλια. Μέχρι που η PayPal της πήρε τα 83.000 ευρώ, που είχε κερδίσει από την πώληση του νερού της μπανιέρας της, και ξεκίνησε για την ίδια μια οικονομική περιπέτεια.

Η PayPal όμως δεν της κατάσχεσε τα χρήματα

Μέσα από το X, η Belle Delphine, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Mary-Belle Kirschner, εξιστόρησε την ιστορία της.

«Η PayPal, χωρίς καμία προειδοποίηση, έκλεισε τον λογαριασμό μου και πήρε τα 83.000 ευρώ που κέρδισα από την πώληση του νερού της μπανιέρας μου», έγραψε.

H πλατφόρμα επιτρέπει «συναλλαγές μόνο στις ΗΠΑ για ορισμένα σεξουαλικά προσανατολισμένα φυσικά αγαθά που παραδίδονται φυσικά στον πελάτη» Η ξαφνική κατάσχεση των εσόδων της σήμαινε ότι η Kirschner, παρά την viral επιτυχία δεν είδε κανένα οικονομικό όφελος.

See also  Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν επισκέψεις γυναικών σε πάρκα ίδιες ημέρες με τους άνδρες

«Όχι μόνο δεν κέρδισα χρήματα πουλώντας το νερό της μπανιέρας μου, αλλά στην πραγματικότητα έχασα χρήματα κάνοντάς το», εξήγησε στην ανάρτησή της.

Διαβάστε επίσης: Tι πορνό προτιμούν να βλέπουν οι γυναίκες;

Η δυσχερής θέση της Kirschner αναδεικνύει μια ελάχιστα γνωστή πτυχή των όρων παροχής υπηρεσιών της PayPal, οι οποίοι εκείνη την εποχή απαγόρευαν ορισμένες συναλλαγές που αφορούσαν υλικά αγαθά σεξουαλικού προσανατολισμού, παρά τη συμμόρφωσή της με τους κανονισμούς αποστολής.

Σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών της PayPal, η πλατφόρμα επιτρέπει «συναλλαγές μόνο στις ΗΠΑ για ορισμένα σεξουαλικά προσανατολισμένα φυσικά αγαθά που παραδίδονται φυσικά στον πελάτη».

Παρ’ όλα αυτά, η Kirschner βρέθηκε να παραβιάζει αυτές τις πολιτικές, με κάθε πώληση να υπολογίζεται ως μεμονωμένη παράβαση που συνεπάγεται ένα βαρύ πρόστιμο 2.500 ευρώ. Παρά τα πρόστιμα αυτά, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν στους πελάτες της και η ίδια εκπλήρωσε τις παραγγελίες με δικά της έξοδα, με κόστος αποστολής 11 ευρώ ανά βάζο.

Διαβάστε επίσης: OnlyFans: Μυθικά κέρδη για την ερωτική πλατφόρμα ινφλουένσερς

Τελικά, διεκδίκησε τα 83.000 ευρώ που είχε κατάσχει η PayPal και νωρίτερα αυτόν τον μήνα αποκάλυψε την ανατροπή της απόφασης της εταιρείας.

H ανάρτησή της Belle Delphine στο Χ

Belle Delphine
Πηγή