Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αυτά είναι τα 8 «κελεπούρια» της ελληνικής αγοράς!

Στον σύγχρονο κόσμο του αυτοκινήτου είναι αλήθεια ότι τα αυτοκίνητα ακριβαίνουν με εκθετικό ρυθμό. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο βασικότερος δεν είναι άλλος από την παγκόσμια έλλειψη ηλεκτρονικών chip και τις αναταράξεις που έχει φέρει στην παραγωγική διαδικασία και παράλληλα πάει το λανσάρισμα πολλών νέων μοντέλων αρκετά πίσω χρονικά. Αυτό, μαζί με τις νέες νόρμες για τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας και τη νομοθεσία της ΕΕ, αλλά και την πολιτική των εταιρειών που θέλουν να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους τους από κάθε αυτοκίνητο που πωλούν έκανε τις τιμές των νέων μοντέλων να πάρουν την ανηφόρα σε κάθε κατηγορία τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υποψήφιος αγοραστής που είναι έτοιμος να αποκτήσει το νέο του αυτοκίνητο θα βρει στην αγορά τιμές που προκαλούν δέος. Από τα μικρά αυτοκίνητα πόλης έως τα μεγαλύτερα crossover και SUV όλα έχουν ανέβει τιμολογιακά κατά μερικές χιλιάδες ευρώ. Όμως, υπάρχουν ακόμα μερικά μικρά (και μεγάλα) τετράτροχα που κρατούν πεισματικά τις τιμές τους προσγειωμένες. Εμείς κάναμε τη σχετική έρευνα και σας παρουσιάζουμε τα 8 μοντέλα από κάθε κατηγορία που αποτελούν (τηρουμένων των αναλογιών) τις ευκαιρίες της ελληνικής αγοράς και διατίθενται σε τιμές που παραμένουν λογικές.

Dacia Sandero 1.0 TCe 90PS Life

Το νέο Dacia Sandero Streetway είναι ίσως το πιο value for money αυτοκίνητο της λίστας μας και ένα από τα πλέον οικονομικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς κατηγορίας γενικότερα. Ένα άλμα τεχνολογίας, ποιότητας κατασκευής, αλλά και οδικής συμπεριφοράς από τις προηγούμενες γενιές, είναι διαθέσιμο στη βασική του έκδοση με το τούρμπο μοτέρ του 1,0 λίτρου απόδοσης 90 ίππων με τιμή που θυμίζει κάτι από τα προηγούμενα χρόνια των αυτοκινήτων της κατηγορίας. 

Στη βασική έκδοση Life περιλαμβάνεται air condition, 8 αερόσακοι, cruise control, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών και εμπρός προβολείς και φώτα LED, καθώς και ηχοσύστημα.

Το νέο Dacia Sandero διατίθεται στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από 14.460 ευρώ για την πλήρη από εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας έκδοση Life με τον 1.000άρη TCe των 90 ίππων.

See also  Μικρά Ασία, εν μέση οδώ: Το αυτοκίνητο ως «μηχανοκίνητον εργοστάσιον» στις επιχειρήσεις της Μικράς Ασίας

Fiat Panda 1.0 Hybrid 70PS City Life

Μιλάμε για τον βασιλιά της πόλης. Το Fiat Panda είναι το αυτοκίνητο που πολλοί ανταγωνιστές του προσπάθησαν να μιμηθούν. Η ευκολία στην οδήγηση, η ευελιξία εντός πόλης, η χαμηλή κατανάλωση και το ευρύχωρο εσωτερικό του δημιούργησαν ένα ακαταμάχητο σύνολο που ακόμα και σήμερα πουλάει σαν ζεστό ψωμί. Η Fiat ανανέωσε σχεδιαστικά το Panda και του πρόσφερε μοντέρνα εμφάνιση και σύγχρονο εξοπλισμό ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Ο ρόλος του οικονομικού και ακούραστου εργάτη κάτω από το καπό ανήκει στον 1.000άρη mild hybrid κινητήρα βενζίνης των 70 ίππων με τιμή που στην πληρέστατη εξοπλιστικά έκδοση City Life τιμάται στα 12.950 ευρώ. Με την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση που προσφέρει η Fiat γίνεται πραγματικά η ιδανική επιλογή για τα αυτοκίνητα πόλης.

Fiat Tipo Sedan 1.0 T3 100PS City Life

Το Fiat Tipo θα μπορούσε να αποτελεί τον ορισμό του value for money οικογενειακού αυτοκινήτου με τους μεγάλους χώρους, την οικονομία και το προσιτό κόστος απόκτησης να είναι τα μεγαλύτερα του ατού. Η Fiat μάλιστα πρόσφατα έκανε ένα σχεδιαστικό φρεσκάρισμα στο Tipo, δίνοντας του μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, ενώ το εφοδίασε με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

To βασικό σύνολο του 1,0 λίτρου αποδίδει 100 ίππους και είναι επαρκές για τις περισσότερες περιπτώσεις. Οι τιμές του Fiat Tipo σεντάν στην βασική έκδοση 1.0 T3 100PS City Life ξεκινούν από τα 15.950 ευρώ.

Hyundai i10 1.0 67PS Fresh

Από την στιγμή που η Hyundai ανανέωσε το μικρό της αυτοκίνητο πόλης i10, εστίασε στην νέα γενιά του στην ποιότητα και την οδική του συμπεριφορά και έχει ένα μοντέλο από τα καλύτερα στην κατηγορία στη γκάμα της. Το μικρό Hyundaii10 είναι ένα χαρακτηριστικό πρακτικό και ευρύχωρο μοντέλο της κατηγορίας Α με πολύ ανταγωνιστική τιμή.

See also  Η Daimler Buses θα προσφέρει οχήματα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε κάθε κατηγορία έως το 2030

Στη βασική του έκδοση Fresh που πιστεύουμε ότι έχει όλα τα φόντα να αποτελεί το βασικό μέσο μετακίνησης για την πόλη, κινείται από τον ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο 1,0 MPI των 67 ίππων με τιμές που ξεκινούν από τα 12.440 €.

MINI Countryman One 102PS

Κι όμως υπάρχει ένα compact crossover ή SUV αν θέλετε από premium μάρκα που δεν κοστίζει πάνω από 23.000 ευρώ και δεν είναι άλλο από το MINI Coutryman. Το πολύ πετυχημένο εμπορικά SUV της ΜΙΝΙ έχει δύο απαραίτητα συστατικά. Το απαράμιλλο στιλ του και τη διαφορετικότητα της εμφάνισης του και την premium καταγωγή του.

Στη βασική έκδοση της γκάμας MINI Coutryman One με τον 1.500άρη κινητήρα των 102 ίππων η τιμή είναι στα 22.330 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζετε ένα ξεχωριστό μικρό SUV από premium κατασκευαστή που δεν θα μοιάζει με κανένα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.

Suzuki S-Cross 1.4 GL Hybrid 48V 129PS

Το νέο Suzuki S-Cross ήρθε με ανανεωμένη εμφάνιση και σύγχρονο πακέτο συστημάτων ασφαλείας εφοδιασμένο με τον 1.400αρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 129 ίππων και 235 Nm ροπής με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Σε όλες τις ήπια υβριδικές εκδόσεις μάλιστα οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 120 gr/km, (104 και 110 αντίστοιχα για 2κίνητα και 4κίνητα) με αποτέλεσμα το νέο S-Cross να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και να κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Ο εξοπλισμός των εισαγωγικών εκδόσεων GL είναι πληρέστατος με 7 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση οδικών πινακίδων, adaptive cruise control, air condition, οθόνη 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, προβολείς LED και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

See also  Δείτε ένα Toyota GR Yaris να παίρνει τα βουνά και να μπαίνει με τις μπάντες (video)

Η τιμή για την βασική έκδοση 1.4 GL Hybrid 48V 129PS μαζί με το όφελος της αντιπροσωπείας είναι στα 20.670 ευρώ.

Toyota Corolla 1.2Τ 116PS Live

Η Corolla δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα παγκόσμιο best seller μοντέλο σε κάθε γενιά της και ενσαρκώνει όλη τη φιλοσοφία της Toyota ακόμα και στη σημερινή εποχή με την επέλαση των SUV. H Corolla είναι πλέον και αρκετά συμφέρουσα σαν αγορά και ένα από τα φθηνότερα μικρομεσαία hatchback της αγοράς.

Η βασική Corolla με τον 1.200άρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης των 116 ίππων στην έκδοση Live κοστίζει μόλις 17.650 ευρώ και περιλαμβάνει τα πάντα όλα από τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας. Φυσικά ο εξοπλισμός δεν είναι ανάλογος των ακριβότερων εκδόσεων, αλλά η τιμή είναι πολύ δελεαστική που πλέον αγγίζουν ή και έχουν ξεπεράσει τα μικρότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας Β και είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η επιλογή μας. Όλα αυτά με την ποιότητα και την αξιοπιστία του ονόματος Toyota.

VW Tiguan 1.5 TSI ACT EVO 130PS Life

Για το τέλος αφήσαμε το ακριβότερο μοντέλο της λίστας, το Volkswagen Tiguan. Που όμως δικαιολογεί απόλυτα τα χρήματα που ζητάει, αφού μιλάμε για ένα υπερπλήρες πακέτο τεχνολογίας, ποιότητας, χώρων.

Η βασική έκδοση Life με τον 1.5 TSI των 130PS προσφέρει τα πάντα σε εξοπλισμό και ζητά 26.800 ευρώ από τον υποψήφιο αγοραστή. Η τιμή μπορεί να ακούγεται σχετικά υψηλή, αλλά με βάση τα δεδομένα της εποχής και την τρέχουσα πολιτική των εταιρειών αγοράζουμε ένα μεσαίο SUV σε τιμή που κοντεύουν να φτάσουν τα μικρότερα Β-SUV.

Πηγή: