Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αυτή η Porsche πρωταγωνιστεί στην ταινία που βλέπουν όλοι στο Netflix (video)

Εδώ και λίγες ημέρες το Netflix ανέβασε στη βιβλιοθήκη του την ταινία «Glass Onion: Στα μαχαίρια» και το ελληνικό κοινό την αγκάλιασε αμέσως και την εκτόξευσε στην κορυφή των προτιμήσεων. Το ότι μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έχει γίνει στις μαγευτικές Σπέτσες σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το σίκουελ εξελίσσεται ανατρεπτικά, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα ακόμα και τους πιο «δύσκολους» θεατές.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον ντετέκτιβ Benoit Blanc (τον υποδύεται εξαιρετικά ο Daniel Craig) ο οποίος είναι καλεσμένος στο ελληνικό ιδιωτικό νησί του δισεκατομμυριούχου Miles Bron (Edward Norton) μαζί με μια παρέα φίλων και «εχθρών».

Στόχος τους είναι να συμμετέχουν στο μυστηριώδες παιχνίδι που στήνει κάθε χρόνο ο οικοδεσπότης λύνοντας μια σειρά από γρίφους ώστε να εντοπίσουν τον δολοφόνο του. Και εκεί ξεκινάει η δράση με πολλή ίντριγκα και αλλεπάλληλες ανατροπές που θυμίζουν ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι.

Το cast είναι εντυπωσιακό και εκτός από τους δημοφιλείς ηθοποιούς στο φιλμ εμφανίζεται και μία μπλε Porsche. Το αυτοκίνητο ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Miles Bron ο οποίος του έχει δώσει το παρατσούκλι «Baby Blue» ενώ, όπως δηλώνει, δεν μπορεί να την αποχωριστεί και φρόντισε να την πάρει μαζί του απλά για να την βλέπει, αφού στο νησί δεν υπάρχουν δρόμοι για να την οδηγήσει.

Το μοντέλο που βλέπουμε -και το οποίο εμφανίζεται και σε έκδοση μινιατούρας- είναι το πρώτο hypercar που κατασκεύασε ποτέ η Porsche. Οι Γερμανοί δημιούργησαν την 918 Spyder το 2013 για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος τής Ferrari LaFerrari.

Κατασκευάστηκε σε 918 αριθμημένες μονάδες (η LaFerrari σε 499) και διέθετε υβριδικής διάταξης κινητήρα (όπως και η Ferrari). To γερμανικό hypercar είχε V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,6 λίτρων ο οποίος απέδιδε 608 PS/8.700 rpm και μέγιστη ροπή 540 Nm/6.700 rpm.

See also  Dodge: Αυτό είναι το πιο ισχυρό Charger που έχει κατασκευαστεί ποτέ (photos)

Αυτός, συνδυαζόταν με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο εμπρός είχε μέγιστη ισχύ 129 PS και μέγιστη ροπή 210 Nm, ενώ ο πίσω απέδιδε 156 PS και μέγιστη ροπή 375 Nm. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος ήταν 887 PS και η συνδυαστική μέγιστη ροπή έφτανε τα 1.250 Nm.

Όπως ανακοίνωνε η Porsche, το βάρος της 918 Spyder ήταν 1.675 kg (1.634 kg με το εξοπλιστικό πακέτο «Weissach») και επιταχυνόταν από τα 0-100 km/h μόλις σε 2,6 sec. Για το 0-200 km/h χρειαζόταν απλώς 7,3 sec (7,2 sec στην εκδοχή με το πακέτο «Weissach»), ενώ η επιτάχυνση από τα 0-300 km/h σημειωνόταν στον εκπληκτικό χρόνο των 20,9 sec (19,9 sec με το πακέτο «Weissach»). Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η τελική ταχύτητα του hypercar της έφτανε τα 345 km/h.

Πλέον, εδώ και μερικά χρόνια, έχει ξεκινήσει η κουβέντα για τον διάδοχο της 918 Spyderο oποίος δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί πριν από το 2025.

Δείτε το trailer της ταινίας…

Πηγή: