Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο… ταξίδεψε με 309 km/h (video-photos)

Τα Χριστούγεννα έχουν τα δικά τους έθιμα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο γιορτινός στολισμός, τα κάλαντα, τα γλυκά… Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί πηγή έμπνευσης για δημιουργία ρεκόρ.

Η Hennessey, γνωστή εταιρεία βελτιώσεων και όχι μόνο, έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια το λεγόμενο «Christmas Tree Run». Όχι, δεν έχει καταφέρει με κάποιο τρόπο να βάλει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο να τρέξει από μόνο του. Αντίθετα, το τοποθετεί στην οροφή ενός τροποποιημένου supercar που έχει δημιουργήσει, με στόχο την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής τελικής ταχύτητας, με το δέντρο να παραμένει ανέπαφο.

Κάθε χρόνο χρησιμοποιεί διαφορετικά αυτοκίνητα. Το 2017 ήταν ένα Dodge Challenger Hellcat Widebody, που κινήθηκε με 280 km/h. Η επίδοση καταρρίφθηκε το 2019 από το HPE1000 Jeep Trackhawk, με 291 km/h, ενώ πέρυσι ένα βελτιωμένο Audi RS 6 Avant κατέγραψε τελική ταχύτητα 294,5 km/h, πάντα με το δέντρο στην οροφή.

Φέτος, ήταν η σειρά μιας Ford Mustang Shelby GT500, η οποία «δέχθηκε» το πακέτο επιδόσεων Venom 1000 της Hennessey, με αποτέλεσμα ο V8 κινητήρας turbo 5,2 L, με τις απαραίτητες «ενισχύσεις» να αποδίδει ισχύ 1.014 PS και ροπή 1.152 Nm. Και όλα αυτά με βενζίνη μόλις 93 οκτανίων.

Έχοντας στο τιμόνι τον επαγγελματία οδηγό αγώνων Spencer Geswein, πριν από λίγες μέρες η Venom 1000 Mustang GT500 σημείωσε τελική ταχύτητα 309 km/h με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή της. Η επίδοση σημειώθηκε στην πίστα Continental Tire Proving Grounds στο Ulvade του Τέξας.

«Το ετήσιο ‘Christmas Tree Run’ μας εξυπηρετεί δύο σκοπούς για την αναπτυσσόμενη εταιρεία μας. Πρώτον, η δοκιμή της απόδοσής μας σε χώρους δοκιμών είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αξιολογήσουμε τη μηχανική μας και το Venom 1000 προσφέρει εντυπωσιακούς αριθμούς. Δεύτερον, λαμβάνοντας υπόψιν τη χρονική στιγμή, επιτρέπει στην σκληρά εργαζόμενη ομάδα μας να τελειώσει τη χρονιά με λίγη διασκέδαση υψηλής ταχύτητας πριν χαλαρώσει και απολαύσει τις γιορτές», τόνισε ο John Hennessey, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

See also  Δείτε τη νέα Porsche 911 Dakar να «καταπίνει» τα βουνά (video)

Πηγή: