Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Βετεράνος με εμπειρία στη Συρία επικεφαλής των στρατευμάτων της Μόσχας στην Ουκρανία

Ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ που διοικούσε τα ρωσικά στρατεύματα στη Συρία, φέρεται να ανέλαβε τώρα επικεφαλής των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία.

Με τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία να  προχωρά με αργό ρυθμό και την έλλειψη επιτυχιών ,η Μόσχα έστειλε- σύμφωνα με δυτικές πηγές- τον στρατηγό Ντβόρνικοφ να βελτιώσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ο Ντβόρνικοφ  εντάχθηκε στον Κόκκινο Στρατό το 1978 και στάλθηκε  επίσης στην Ανατολική Γερμανία τη δεκαετία του 1990. Πιο πρόσφατα ήταν διοικητής στη νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας. Το 2016, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του απένειμε το παράσημο του ήρωα της Ρωσίας για τις υπηρεσίες του στον πόλεμο της Συρίας. Επισήμως, πάντως ,η αλλαγή διοίκησης από τη ρωσική πλευρά αρχικά δεν επιβεβαιώθηκε.

«Αυτός ο διοικητής έχει μεγάλη εμπειρία από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, επομένως αναμένουμε τη συνολική ηγεσία του ρωσικού στρατού να βελτιωθεί», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο BBC για τον Ντβόρνικοφ. Η αναδιοργάνωση των ρωσικών δυνάμεων έχει στόχο τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των διαφόρων μονάδων, καθώς μέχρι τώρα τα ρωσικά στρατεύματα συγκρατούνται από μικρότερο αριθμό ουκρανικών μονάδων, είπε ο αξιωματούχος.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει μεγάλες πόλεις όπως η πρωτεύουσα Κίεβο. Πιο πρόσφατα, η Μόσχα εστίασε τις επιχειρήσεις της κυρίως στην περιοχή του Ντονμπάς,  στην ανατολική Ουκρανία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι υπό πίεση για να επιτύχουν το στόχο τους έως τις 9 Μαΐου. Την ημέρα αυτή, η Ρωσία γιορτάζει παραδοσιακά τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

See also  Συρία:Συγκρούσεις μεταξύ του αμερικανικού στρατού και φιλοϊρανικών ομάδων

Πηγή