Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αυτό είναι το προσωπικό αεροσκάφος του Max Verstappen (photos)

Η ζωή ενός πιλότου της Formula 1 δεν είναι όσο εύκολη νομίζουν οι περισσότεροι εκεί έξω. Η καθημερινότητα κινείται γύρω από μία συγκεκριμένη ρουτίνα που για κάποιους θα φάνταζε τρομερά απαιτητική ενώ οι μετακινήσεις είναι συνεχείς και μεγάλες, όσο το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Max Verstappen δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και προκειμένου να διευκολύνει τα ταξίδια του και να μπορεί να βρίσκεται εγκαίρως στους προορισμούς του αποφάσισε το 2020 να προσθέσει στα περουσιακά του στοιχεία ένα ιδιωτικό jet.

Εκ του αποτελέσματος δείχνει ότι έπραξε σωστά αφού έκτοτε ακολούθησε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και μια πλουσιοπάροχη ανανέωση συμβολαίου που τον «δένει» με την Red Bull έως και το 2028.

Το αεροπλάνο του Ολλανδού είναι ένα Dassault Falcon-900EX και αντικειμενικά ο χρωματισμός του θυμίζει το μεταφορικό μέσο ενός κακού ήρωα από κάποια σειρά κινουμένων σχεδίων… Ο Verstappen πλήρωσε 14 εκατ. ευρώ για να το αποκτήσει από τον Βρετανό μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας Virgin, Richard Branson.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως τα ετήσια έξοδα που προκύπτουν από τη λειτουργία του ανέρχονται περίπου σε 1.200.000€ , ποσό μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι το νέο συμβόλαιο του “Mad Max” του αποφέρει κάθε χρονιά αρκετές δεκάδες εκατομμύρια, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα το ακριβές ποσό (οι φήμες λένε ότι αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ).

Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 2008 και αμέσως ο πρώην ιδιοκτήτης ξόδεψε πολλά ώστε να “απογειώσει”” την πολυτέλεια στο εσωτερικό του για να ικανοποιεί τα εκλεπτυσμένα γούστα του.

Οι κινητήρες είναι τρεις Honeywell TFE731-60 τοποθετημένοι στην ουρά, η ταχύτητα πλεύσης ορίζεται στα 850 km/h και μπορεί να ταξιδέψει για απόσταση 8.750 km πριν αδειάσουν οι δεξαμενές καυσίμου. Η καμπίνα έχει μήκος 11.8 m. και πλάτος 2.3 m. ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 12 άτομα.

See also  Hamilton: Δεν θέλω να πω τι ειπώθηκε με τον Wolff, κάθε Σ/Κ είναι επιχείρηση διάσωσης

Μάλιστα δύο από τα καθίσματα μπορούν να μετατραπούν σε ένα μεγάλο και άνετο κρεβάτι για να γεμίζει τις “μπαταρίες” του ο Πρωταθλητής μέχρι να φτάσει στο επόμενο Grand Prix. Κάθε 200 ώρες πτήσης πρέπει να μπαίνει στο… συνεργείο για να γίνεται η απαραίτητη συντήρηση.

O Ολλανδός μοιράζεται συχνά φωτογραφίες από τα ταξίδια με το προσωπικό του jet ενώ σε κάποια από αυτά έχει προσφερθεί να μεταφέρει και τον καλό του φίλο και πρώην ομόσταυλό του Daniel Ricciardo.

Πηγή: