Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Βόρεια Μακεδονία: Για τρίτο συνεχόμενο βράδυ οι διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με τη Βουλγαρία

Συνεχίστηκαν απόψε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις, μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, με αίτημα την απόρριψη από την κυβέρνηση της χώρας της πρότασης που κατέθεσε η μέχρι προ ημερών γαλλική προεδρία της ΕΕ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας.

Στην αποψινή διαδήλωση συμμετείχαν μερικές χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω η κυβέρνηση», «Βούλγαροι, φασίστες», «Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία». Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Μία μικρή ομάδα διαδηλωτών παραβίασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης και πέταξε πέτρες, αυγά και χαρτιά υγείας προς τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Τις συγκεντρώσεις αυτές υποστηρίζει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE και άλλα εθνικιστικά σλαβικά κόμματα, τα οποία αντιτίθενται σφόδρα στην “γαλλική” πρόταση, που ισχυρίζονται ότι αυτή «ευνοεί τα βουλγαρικά αιτήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ιστορία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας».

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, “ΜΙΑ”, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αναμένεται να επισκεφθεί αύριο τα Σκόπια, όπου θα έχει συνομιλίες με πολιτικούς παράγοντες της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την “γαλλική” πρόταση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, σκοπός της επίσκεψης του Σαρλ Μισέλ στα Σκόπια είναι να εκφράσει την υποστήριξη της ΕΕ στη “γαλλική” πρόταση, που αποτελεί και πρόταση της ΕΕ, όπως και να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ένωσης για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

See also  Ζελένσκι: Ζητεί την εκκένωση του Ντονέτσκ