Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Δείτε τη νέα Porsche 911 Dakar να «καταπίνει» τα βουνά (video)

Έχει περάσει κάτι λιγότερο από ένας μήνας από τη στιγμή που η Porsche αποκάλυψε και επίσημα την 911 Dakar με την οποία θέλει να… σπρώξει τους πελάτες της εκτός της πίστας και να κινηθούν στα πιο δύσκολα off-road μονοπάτια.

Σε αυτά τα εδάφη η Porsche ισχυρίζεται ότι η νέα πρόταση μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα και το video που ανέβηκε στο κανάλι YOUCAR στο YouTube έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Στα 8:58 που διαρκεί  βλέπουμε τη νέα πρόταση να κινείται σε έξι διαφορετικά τερέν: βουνό, χαλίκι, off-road πίστα, έρημο, πάγο και χιόνι, ενώ για κλείσιμο το video παρουσιάζει λεπτομέρειες από το Rallye Design Package ενώ σε ένα σημείο εμφανίζεται και ο θρυλικός πρόγονος του μοντέλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι του καναλιού ορθώς διάλεξαν να μην προσθέσουν στο video κάποιο μουσικό χαλί και άφησαν απλά να ακούγονται τα ελαστικά Pirelli Scorpion All Terrain Plus καθώς κυλούν στο έδαφος μαζί με τον τραχύ ήχο του κινητήρα.

Θυμίζουμε πως αυτός είναι ένας εξακύλινδρος biturbo των 3,0 lt που έχει «μετακομίσει» από την 911 GTS. Το σύνολο αποδίδει 480 PS και 570 Nm ροπής ενώ επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 3,4 sec. με την τελική ταχύτητα να φτάνει 240 km/h. Το σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο PDK των 8 σχέσεων, τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση.

H Porsche 911 Dakar είναι διαθέσιμη προς παραγγελία με την τιμή της να ξεκινά από 220.022€ ενώ το κόστος του προαιρετικού πακέτου Rallye Design είναι 26.061€

Δείτε το απολαυστικό video…

Πηγή:

See also  Formula 1: Έξι αγώνες sprint το 2023, επί τάπητος ο νέος κινητήρας