Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Εγκρίθηκε η διάθεση της εφαρμογής Truth Social του Τραμπ από το Google Play Store

Η Google έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την Truth Social

H Google της Alphabet Inc ενέκρινε την εφαρμογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την ονομασία Truth Social για διάθεση από το ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play Store.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται η Trump Media & Technology Group (TMTG), ενώ αυτή αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμη από το Play Store, όπως ανακοίνωσε η Google.

Η TMTG ωστόσο δεν σχολίασε άμεσα. Η αναφερόμενη εφαρμογή ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ και στο Apple App Store τον Φεβρουάριο, ενώ δεν ήταν προηγούμενα διαθέσιμη στο Play Store εξαιτίας μη ικανοποιητικής διαχείρισης του περιεχομένου της, σύμφωνα με τη δήλωση ενός εκπροσώπου της Google που έγινε τον Αύγουστο.

Η Google έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την Truth Social σχετικά με παραβιάσεις των πολιτικών του Play Store, που απαγορεύουν την ανάρτηση περιεχομένου, όπως απειλές άσκησης φυσικής βίας και εξώθηση σε άσκηση βίας.

Χωρίς την Google και το Apple store, δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος για τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων να κατεβάσουν την Truth Social.

Το Google Play Store είναι ο κύριος τρόπος για τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων Android στις ΗΠΑ, προκειμένου να κατεβάσουν εφαρμογές.

Οι χρήστες των κινητών Android μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές από ανταγωνιστικά ηλεκτρονικά καταστήματα ή απευθείας από μία σελίδα, παρά το γεγονός ότι συχνά η διαδικασία απαιτεί περισσότερα βήματα και άδειες ασφάλειας. Η Truth Social είναι διαθέσιμη από αυτά τα μέσα μολονότι η Google εμπόδισε τη διάθεσή της από το Play Store.

Οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων Android αποτελούν περίπου το 40% της αγοράς κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ.

See also  Genesis: Πόση ενέργεια προσφέρει το ηλιακό πάνελ στην οροφή του G80

Η Truth Social αποκατέστησε την παρουσία του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πέρασε ένας και πλέον χρόνος από την απαγόρευση των αναρτήσεων του από την Twitter Inc, από το Facebook και από το YouTube της Alphabet Inc, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, αφού ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για ανάρτηση μηνυμάτων που καλούσαν σε άσκηση βίας.

Η TMTG δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει “μία εμπειρία με δυνατότητα συμμετοχής και χωρίς λογοκρισία” μέσω της εφαρμογής Truth Social, απευθυνόμενη σε μία βάση χρηστών που εκφράζει τις απόψεις της για καυτά ζητήματα, όπως το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, η ανάρτηση των οποίων έχει απορριφθεί από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η είδηση για την έγκριση της Truth Social από την Google δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την Axios.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή