Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Εξετάζεται παρέμβαση για τη στέγαση γιατρών και εκπαιδευτικών στα νησιά

«Υπάρχει πρόβλημα που αφορά γιατρούς και εκπαιδευτικούς» παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και προανήγγειλε παρέμβαση, πιθανότατα στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και αρκετά χρόνια με τη στέγη νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αλλά και γιατρών σε νησιά – ιδιαίτερα σε εκείνα με τουριστική ανάπτυξη – ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing.

«Πρόκειται για πρόβλημα που αφορά γιατρούς και εκπαιδευτικούς. Οφείλουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα μαζί με τις τοπικές κοινωνίες. Παρατηρούνται αδυναμίες και δυσκολίες. Πρέπει να βρούμε τρόπους -ίσως και μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής για τη στέγη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τις αντιμετωπίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα απαντώντας στο αν θα αξιοποιηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: «Εμείς βάλαμε ένα πλαίσιο με βασικές ιδέες για την ανάγκη αντιμετώπισης της στέγασης νέων ανθρώπων. Μπορούν να ακολουθήσουν οι ΟΤΑ. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει πιο αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος. Είμαστε ανοιχτοί και στην ΤΑ και σε άλλους φορείς για να αξιοποιήσουμε το δυναμικό που υπάρχει».

Πηγή

See also  Ελισάβετ: Έκκληση στους πολίτες να μη στέκονται πλέον στην ουρά - Αναμονή έως και 24 ώρες