Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Αυτό είναι το πιο μακρύ αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς

Το συνολικό μήκος ενός αυτοκινήτου αποτελεί έναν από τους κρίσιμους παράγοντες που αρκετοί οδηγοί λαμβάνουν σοβαρά υπόψη πριν προχωρήσουν στην αγορά του. Οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων αποφεύγουν να επιλέξουν μακριά αυτοκίνητα επειδή οι χειρισμός τους μέσα στο αστικό οδικό δίκτυο αποτελεί… βάσανο.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αγοραστές που επιθυμούν το αυτοκίνητό τους να είναι μακρύ ώστε σε συνδυασμό με το αυξημένο μεταξόνιο να τους προσφέρει την ευρυχωρία, την άνεση και συχνά την πολυτέλεια επιζητούν.

Ποιο είναι όμως το πιο μακρύ επιβατικό αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά; Την απάντηση δίνει η Mercedes Maybach S-Class με το μήκος της να φτάνει τα 5.469 mm. Από τη στιγμή που υπάρχει η λέξη “Maybach” στην ονομασία είναι δεδομένο πως έχουμε να κάνουμε με μια επιλογή που ξεχειλίζει από πολυτέλεια και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της -και συγκεκριμένα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων- τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Στη βασική της έκδοση (S 580 4MATIC) εφοδιάζεται με έναν V8 των 4,0 lt που αποδίδει 503 PS ενώ συνδυάζεται μαζί με υβριδικό σύστημα σύστημα των 48 Vοlt (20 PS). Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί να επιταχύνει το 0-100 σε 4,8 sec ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι τα 10,4 lt/100 km. Όσο για την αρχική τιμή αυτή ορίζεται στις 246.749€ και μπορεί να ανέβει αρκετά, ανάλογα με τα γούστα του πελάτη.

Στη δεύτερη θέση με τα πιο μακριά αυτοκίνητα βρίσκεται η BMW i7, η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα των Βαυαρών που παρουσιάστηκε επίσημα τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Απριλίου και το μήκος της είναι 5.391 mm.

See also  Δείτε LIVE την παρουσίαση του Polestar 3 (video)

Πρόκειται για την 7η γενιά της 7άρας BMW, που έρχεται 45 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου. Το αμάξωμά της έχει χαρακτηριστεί από τον επικεφαλής designer του BMW Group, Adrian van Hooydonk, καθαρό και μονολιθικό ενώ το πιο εντυπωσιακό της σημείο είναι το μπροστινό μέρος όπου κυριαρχούν τα λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED αλλά και η φωτιζόμενη μάσκα.

Η ηλεκτρική λιμουζίνα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, στην έκδοση xDrive60, με δύναμη 544 PS, 745 Nm ροπή και αυτονομία μεγαλύτερη των 600 km. Η τιμή της ξεκινά από τις 162.150€.

Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται ένα αυτοκίνητο της ίδια κατηγορίας. Ο λόγος για το Audi A8 L το μήκος του οποίου αντιστοιχεί σε 5.320 mm.

Η βασική έκδοση είναι η 50 TDI quattro tiptronic και στην “καρδιά” του βρίσκεται ένα diesel V6 σύνολο με χωρητικότητα 3,0 lt που μεταφέρει στους 4 τροχούς δύναμη 285 PS και 600 Nm ροπής. Η επιτάχυνση του 0-100 km/h έρχεται σε 5,9 sec, η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 250 km/h ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι τα 7,2 lt/100 km. Η τιμή του ξεκινάει από τις 117.583€.

Η πρώτη τετράδα με τα πιο μακριά αυτοκίνητα κλείνει με τη Lexus LSτο μήκος της οποία φτάνει τα 5.325 mm. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα υβριδικό σύνολο όπου η βάση του είναι ένας V6 των 3,5 lt και αποδίδει 299 PS.

Το 0-100 km/h, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έρχεται σε 5,5 sec, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h ενώ η μέση κατανάλωση είναι στα 9 lt/100 km. Όσο για την τιμή της, αυτή ξεκινά στην Ελλάδα από τις 144.900€.

See also  GP Σ. Αραβίας - FP2: Πρώτος αλλά με ζημιά ο Leclerc

Πηγή: