Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ευρωπαϊκού στίβου: Αποθεώθηκαν οι Τεντόγλου και Στεφανίδη, που «πάτησαν» ξανά Ελλάδα (vid+pics)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου και η «ασημένια» πρωταθλήτρια στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψαν χθες (Σάββατο 20/8) το βράδυ από το Μόναχο και τους περίμενε θερμή υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την στιγμή που στο Μόναχο η Ελίνα Τζένγκο έγραφε τη δική της ιστορία ως η νεότερη αθλήτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και νεότερη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο ψηλότερη σκαλί του βάθρου σε κάθε άθλημα, ρεκόρ που είχε ο Τεντόγλου, στην Ελλάδα είχε ετοιμαστεί μια γιορτή για την υποδοχή της Κατερίνας Στεφανίδη και του Μίλτου Τεντόγλου.

Τους δύο αθλητές με τους προπονητές τους Μίτσελ Κρίερ και Γιώργο Πομάσκι, περίμενε πλήθος κόσμου και συγγενείς και φίλοι για να τους συγχαρούν για την τεράστια επιτυχία τους. Μεταξύ άλλων στο αεροδρόμιο βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης, το μέλος της ΕΠΥΑ, Λούλα Καρατζά, καθώς και η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη και επίσης μέλος της ΕΠΥΑ, Ζωή Βαρέλη.

Ενώ οι δύο πρωταθλητές μας είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με μικρούς και μεγάλους φίλους.

Μάλιστα η Σοφία Σακοράφα, έμαθε τα νέα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την Ελίνα Τζένγκο, αναμένοντας τους δύο αθλητές. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και χάλκινη στον ακοντισμό στη διοργάνωση της Αθήνας, το 1982 δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της από συγκίνηση για την παρουσία της Ελληνίδας, σε ένα αγώνισμα που και η ίδια πέτυχε σπουδαίες διακρίσεις.

Τεντόγλου: «Στόχος μου χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού, Παγκόσμιο και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ»

Τους νέους του στόχους αποκάλυψε σοτυς εκπροσώπους του Τύπου ο Μίλτος Τεντόγλου που του «άνοιξε» η όρεξη για νέες διακρίσεις:

See also  Ο Γιώργος Κατσαρός στο gossip-tv: «Ο Σταμάτης Κόκοτας δεν ξεχνιέται και θα συνεχίσει να υπάρχει»

«Θα ξεκουραστώ ένα μήνα μετά τους αγώνες μου στο Diamond League και θα αρχίσω την προετοιμασία μου για την επόμενη σεζόν τον Οκτώβριο. Τα 9,00 μ. δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν τώρα, αλλά είναι πιο κοντά ένα άλμα στα 8,70 μέτρα. Στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, αλλά και το Πανελλήνιο ρεκόρ.

Όλα τα παιδιά πήραν πολύ καλά αποτελέσματα. Τώρα πήρε και η Ελίνα Τζένγκο το χρυσό. Είδαμε διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία και αύριο περιμένουμε τον Πετρούνια».

Ενώ ικανοποιημένη από την παρουσία της στη διοργάνωση εμφανίστηκε και η Κατερίνα Στεφανίδη, που πλέον στρέφει την προσοχή της στον τελικό του Diamond League, εκεί όπου θα διεκδικήσει μία ακόμη σπουδαία διάκριση. Η Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το 4ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και 2ο ασημένιο μετά τα δύο σερί χρυσά μετάλλιο,  βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ.

Πηγή