Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ζελένσκι: Προσπαθούν να μας σβήσουν από τον χάρτη

Επιθέσεις σημειώνονται από το πρωί σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, στον απόηχο της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στο Κίεβο, το Ζίτομιρ, το Χμελνίτσκι, το Ντνίπρο, το Τερνοπίλ και τη Λβιβ.  

Ειδικότερα, η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος τουλάχιστον τεσσάρων πυραυλικών χτυπημάτων το πρωί της Δευτέρας, δεχόμενη τα πρώτα πλήγματα σε διάστημα μηνών. Τις εκρήξεις επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο. Αργότερα αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στις πόλεις Λβιβ, Τερνόπιλ, Χμελνίτσκι και Ζίτομιρ, καθώς και στο Ντνιπροπετρόφσκ, νοτιοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ. Επίσης, μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν η πόλη Ζαπορίζια που χτυπήθηκε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα και το λιμάνι της πόλης Μικολάιβ.

Οι επιθέσεις σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή στις ρωσικές επιθέσεις καθώς στοχεύεουν σε πόλεις μακριά από την πρώτη γραμμή στην κατεχόμενη ανατολική Ουκρανία.

«Έχουμε νεκρούς και τραυματίες, από τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας σβήσουν από τον χάρτη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Θέλουν να καταστρέψουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στο σπίτι στη Ζαπορίζια. Να σκοτώσυν του ανθρώπους που πηγαίνουν να δουλέψουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Ο συναγερμός δεν σταματά σε ολόκληρη την Ουκρανία. Υπάρχουν βλήματα που χτυπούν. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μην αφήνετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί», ανφέρε. 

naftemporiki.gr

Πηγή

See also  Αλβανία: Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων εξελέγη πρόεδρος της χώρας