Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η Pirelli παρουσιάζει το νέο Scorpion! (Video)

Η Pirelli παρουσιάζει το νέο Scorpion, τη σειρά ελαστικών για SUV με το όνομα που υπάρχει στην αγορά εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια και έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία στην αγορά αυτοκινήτων, με τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο να παρουσιάζουν συνεχώς νέα best-seller μοντέλα.

Η ολοκαίνουργια σειρά Scorpion περιλαμβάνει το καλοκαιρινό ελαστικό Scorpion, καθώς και το Scorpion All Season SF2 και το Scorpion Winter2. Όλα τα ελαστικά διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι ειδικά προσαρμοσμένα στα μοναδικά χαρακτηριστικά των SUV, τα οποία τείνουν να είναι βαρύτερα από τα συμβατικά αυτοκίνητα, με υψηλότερο κέντρο βάρους και διαφορετική αίσθηση οδήγησης. Η σειρά Scorpion είναι επίσης αυτή που έχει τις περισσότερες πιστοποιήσεις «Elect» σε ολόκληρο τον κατάλογο προϊόντων της Pirelli: για αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας σειράς Scorpion είναι η σχεδίαση «Eco-Safety» της Pirelli. Αυτό περιγράφει μια σχεδιαστική φιλοσοφία που συνδυάζει το σεβασμό για το περιβάλλον – χάρη στη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, τον θόρυβο από το δρόμο και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών – με την καλύτερη δυνατή οδηγική απόδοση και ασφάλεια. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ορισμένα καινοτόμα υλικά που χρησιμοποιούνται στο ίδιο το ελαστικό καθώς και σε τεχνικές μοντελοποίησης αιχμής σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης. Η νέα σειρά στοχεύει σε περισσότερες από 400 πιστοποιήσεις πρωτότυπου εξοπλισμού με το 50% αυτών να προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο καλοκαιρινό ελαστικό Scorpion: ασφαλής και αθόρυβη απόδοση για βιώσιμη κινητικότητα

Το τελευταίο καλοκαιρινό ελαστικό Pirelli Scorpion διαθέτει νέο ασύμμετρο σχέδιο πέλματος που επιτρέπει καλύτερο φρενάρισμα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και μειωμένη αντίσταση κύλισης, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου ή μπαταρίας. Αυτό οφείλεται στο πιο ομοιόμορφο αποτύπωμα στην επιφάνεια του δρόμου και σε μια νέα σύνθεση, η οποία αντλεί έμπνευση από την τεχνολογία που εφαρμόζεται στο τρέχον Cinturato P7.

See also  Η BMW καινοτομεί - Νέα πατέντα που ανιχνεύει τις γρατζουνιές έρχεται από την Κίνα

Αυτά τα ελαστικά επωφελούνται από ένα είδος «μηχανικής νοημοσύνης» χάρη στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται τα σωματίδια πυριτίου μέσα στην ένωση και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά του ελαστικού στην πραγματικότητα ποικίλλει ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και τις συνθήκες οδήγησης, δίνοντας στον οδηγό ένα ευρύ παράθυρο λειτουργίας τέλειων επιδόσεων. Αυτό το ελαστικό κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μια διαδικασία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Pirelli που προέρχεται άμεσα από την εμπειρία της ιταλικής εταιρείας στα κορυφαία επίπεδα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το νέο Scorpion είναι επίσης απίστευτα ήσυχο, εκπέμποντας τρία ντεσιμπέλ λιγότερα από τον προκάτοχό του.

Το Scorpion All Season SF2: ένα προσαρμοζόμενο ελαστικό με ισχυρότερα μπλοκ πέλματος

Το νέο Scorpion All Season SF2 απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των χειμερινών ελαστικών αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με την αλλαγή ελαστικών μόνο για το χειμώνα.

Το Scorpion All Season SF2 διαθέτει μια σύνθεση και ένα σχέδιο πέλματος που είναι και πάλι εμπνευσμένο από το Cinturato, με μερικές μοναδικές ανατροπές για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες των SUV. Χάρη στην τεχνολογία 3D, οι ράβδοι – που είναι μικρά κανάλια στο σχέδιο του πέλματος – μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι ένα χειμερινό σχέδιο πέλματος μπορεί αυτόματα να μετατραπεί σε καλοκαιρινό σχέδιο για να δώσει στον οδηγό καλύτερο έλεγχο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο βάρος και την ιδιαίτερη δυναμική ενός SUV, το σχέδιο του πέλματος έχει ενισχυμένα μπλοκ, τα οποία είναι μεγαλύτερα από αυτά που εμφανίζονται στο Cinturato All Season SF2. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερος θόρυβος από το δρόμο.

See also  Ημέρες Θάλασσας 2022: Η Πλατεία Πηγάδας μεταμορφώνεται σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το σχέδιο του πέλματος είναι κατασκευασμένο από καινοτόμα υλικά που μειώνουν την αντίσταση κύλισης, ενώ η επιπλέον αντοχή σε σύγκριση με το προηγούμενο Scorpion σημαίνει ότι αυτό το ελαστικό θα διαρκέσει περισσότερο, προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια ζωής του. Αυτό όχι μόνο βοηθά τον οδηγό αλλά ωφελεί και το περιβάλλον.

Scorpion Winter 2: το νέο χειμερινό ελαστικό με επεκτεινόμενες ράβδους

Η ασφάλεια είναι το σύνθημα όταν πρόκειται για το νέο χειμερινό ελαστικό της Pirelli για SUV. Το τελευταίο Scorpion Winter 2 σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να οδηγούν οπουδήποτε σε όλες τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα: από χιονισμένους έως βρεγμένους δρόμους, καθώς και ολισθηρές επιφάνειες και στεγνή (αλλά κρύα) άσφαλτο.

Για άλλη μια φορά, όλες οι καινοτομίες που εισήχθησαν πρόσφατα στην οικογένεια Cinturato έχουν εφαρμοστεί στον κόσμο των SUV, χάρη σε ένα σχέδιο πέλματος που είναι εξοπλισμένο με «επεκτάσιμες» πλευρές μεταβλητής γεωμετρίας. Λόγω της τρισδιάστατης δομής, αυτές οι ράβδοι μπορούν να αλλάξουν σχήμα ανάλογα με την ποσότητα φθοράς, πηγαίνοντας από ίσιο σε ζιγκ-ζαγκ μοτίβο. Αυτό επεκτείνει τη χρησιμοποιήσιμη περιοχή και προσφέρει πιο αποτελεσματικό κράτημα, πράγμα που σημαίνει ότι το Scorpion Winter 2 αποδίδει πάντα στο χιόνι, στη βροχή και σε ξηρές συνθήκες, ακόμη και όταν είναι φθαρμένο, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής του ελαστικού σε σύγκριση με το προηγούμενο προϊόν. Τα μπλοκ πέλματος είναι επίσης ενισχυμένα και μεγαλύτερα από αυτά του Cinturato, για να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων SUV και να προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση, διασφαλίζοντας εξαιρετική απόδοση πέδησης και οδήγησης τόσο σε χιονισμένες όσο και σε βρεγμένες επιφάνειες.

See also  H Mercedes EQV θα δεχθεί ένα μικρό... lifting

Πηγή: