Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Λυγιά Πρεβέζης: Ένας ονειρεμένος παραθαλάσσιος οικισμός με υπέροχα νερά και εκπληκτικό φυσικό τοπίο

Λυγιά Πρεβέζης

Αναζητάτε για τις διακοπές σας ένα όμορφο παραθαλάσσιο μέρος χωρίς υπερβολικό τουρισμό που δεν χρειάζεται και καράβι για να πάτε; Το travelstyle σας προτείνει να ανακαλύψετε τη «Λυγιά» Πρεβέζης, έναν υπέροχο παραθαλάσσιο προορισμό στη Δυτική Ελλάδα που πνίγεται στο πράσινο!

Πού βρίσκεται η Λυγιά

Η Λυγιά βρίσκεται, όπως αναφέραμε, στο Νομό Πρεβέζης. Απέχει 28 χλμ από την Πρέβεζα και 25 χλμ από την Πάργα. Πρόκειται για ένα γραφικό ψαροχώρι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς με υπέροχες ακτές που θυμίζουν παραλίες σε μακρινά νησιά! Το χωριό διακρίνεται για την ηρεμία, την απλότητα και την ανεπιτήδευτη ομορφιά του, χαρακτηριστικό εξάλλου της Ηπείρου!

Λυγιά πρέβεζα

Είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές αν έχετε οικογένεια με μικρά παιδιά, αλλά και για παρέες και ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν θάλασσα, ήλιο, απομόνωση, χαλαρές βόλτες και καλό φαγητό μακριά από πολυσύχναστους προορισμούς. Η παραλία της Λυγιάς περιβάλλεται από το καταπράσινο δάσος του Λεκατσά και είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ανοργάνωτη. Αποτελείται από χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά.

Λυγιά Πρεβέζης
Η ομώνυμη παραλία της Λυγιάς

Αν αναζητάτε οργανωμένες παραλίες πολύ κοντά θα βρείτε τον πανέμορφο Βράχο και Λύχνο, ή ακόμα και παραλίες με βότσαλα αν δεν είστε λάτρεις της άμμου. Στη Λυγιά θα βρείτε και λιμανάκι για πλεούμενα, ενώ η περιοχή διαθέτει δεκάδες παραθαλάσσια ξενοδοχεία και εστιατόρια για να απολαύσετε την παραμονή σας.

Η Λυγιά είναι αρκετά δημοφιλής ως τόπος διακοπών για τους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Πρεβέζης και των γύρω πόλεων, ωστόσο αξίζει να την ανακαλύψουν και όσοι δε μένουν κοντά της. Επισκεφτείτε την και θα μαγευτείτε από τα πανέμορφα νερά του Ιονίου!

Λυγιά Πρεβέζης

Απολαύστε την πανέμορφη Λυγιά Πρεβέζης μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:

See also  Η τουρκική low cost Pegasus Airlines αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς Ρωσία

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Πηγή