Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

ΜΑΤ γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Πάνοπλες ομάδες ανδρών των ΜΑΤ φυλάνε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, υπό τον φόβο καταστροφών στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το απόγευμα της Τρίτης (6/12) ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πέρασαν 14 χρόνια από την 6η Δεκεμβρίου 2008, όταν το παιδί έπεσε νεκρό από τον πυροβολισμό του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα και στη συνέχεια ξέσπασαν βίαια επεισόδια για αρκετά 24ωρα σε όλη την Αθήνα. Έκτοτε, κάθε 6η Δεκεμβρίου πραγματοποιείται πορεία και αρκετές φορές συνοδεύεται από ένταση και επεισόδια.

Υπό τον φόβο, λοιπόν, να υπάρξουν έκτροπα και να γίνουν καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι… παντού. Ενδεικτικό είναι πως δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν ακόμα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος. Στο παρελθόν, άλλωστε, το δέντρο είχε πυρποληθεί σε αντίστοιχα επεισόδια, και για αυτό ομάδες των ΜΑΤ επιφορτίστηκαν τη φύλαξή του…

Πηγή

See also  Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχούν ξανά οι σειρήνες και πάλι στο Κίεβο