Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Οι νέες Bentley Bentayga Hybrid και Flying Spur Hybrid ήρθαν στην Bentley Athens (photos)

Έχοντας στο οπλοστάσιό της προηγμένες μηχανολογικές λύσεις, δεν ήταν δύσκολο για τη βρετανική φίρμα να ενσωματώσει την υβριδική τεχνολογία στα μοντέλα της. Έτσι, τα δύο εμβληματικά μοντέλα της Bentley απέκτησαν ηλεκτρική υπόσταση, κάνοντας τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου συμβατές έννοιες.

Βρεθήκαμε στην Bentley Athens (Λεωφ. Κηφισίας και Εθ. Αντιστάσεως, Νέο Ψυχικό), όπου σε έναν luxury, φωτεινό χώρο ξεναγηθήκαμε στις δυνατότητες των Flying Spur και Bentayga Hybrid.

Flying Spur Hybrid

Tο εντυπωσιακό τετράπορτο Grand Tourer χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα V6 2,9 λίτρων και ηλεκτρικό κινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 544 PS και ροπή 750 Nm – επιπλέον 95 ίπποι σε σύγκριση με την Bentayga Hybrid. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο βενζινοκινητήρας αποδίδει πάνω από 150 PS ανά λίτρο, ακόμη υψηλότερο νούμερο από την Flying Spur V8.

Ο σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη βρίσκεται μεταξύ του κιβωτίου ταχυτήτων και του βενζινοκινητήρα παρέχοντας ισχύ έως 136 PS και 400 Nm ροπής και παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh η οποία δύναται να φορτιστεί από εξωτερική παροχή στο 100% σε μόλις δυόμισι ώρες. Κινούμενη αμιγώς ηλεκτρικά, η Flying Spur Hybrid  έχει αυτονομία περίπου 40 χιλιομέτρων αλλά σαφώς και δεν είναι αυτό το ζητούμενο αφού σκοπός είναι η επίτευξη επιδόσεων χωρίς να τινάζει την κατανάλωση στο… αέρα.

Έτσι, η Flying Spur Hybrid αγγίζει το 0-100 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 285 km/h. Μπαίνοντας στο σαλόνι της, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα σύνολο υπηρεσιών (My Car Statistics, My Battery Charge, My Cabin Comfort) για τον πλήρη έλεγχο της ενώαυτόματος διακόπτης Start-Stop έχει αντικατασταθεί από ένα χειριστήριο για τις τρεις ηλεκτρικές λειτουργίες EV Drive, Hybrid Mode και Hold Mode, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειριστεί τη χρήση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Βέβαια, εδώ αυτό που σου τραβά την προσοχή είναι η αστείρευτη σημασία στη λεπτομέρεια, καθώς ακόμη και το παραμικρό στοιχείο που συνθέτει το αυτοκίνητο είναι (και το δείχνει) κορυφαίας ποιότητας, συνδυάζοντας βρετανική παράδοση και σύγχρονες τεχνολογίες.

See also  GP Μαϊάμι - FP2: Επιστροφή Mercedes στην πρωτιά, προβλήματα για Verstappen, ατύχημα για τον Sainz

Η λευκή Odyssean Edition με το σπέσιαλ σαλόνι σε συνδυασμό εκρού, μπορντώ που βρισκόταν ως κεντρικό «έκθεμα», έδινε πολύ αριστοκρατικό αέρα στο σύνολο, στο οποίο το ηχοσύστημα της Naim προσέθετε το… κάτι άλλο στις αισθήσεις με την hi-end απόδοσή του.

Bentley Bentaya Hybrid 

Από την άλλη η επιβλητική Bentaya Hybrid, το επιβλητικό SUV των 5,12 μέτρων με ύψος 1,745 m και βάρος 2.645 kg, εξοπλίζεται με μεγαλύτερο, επίσης V6 turbo βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων τεχνολογίας TFSI απόδοσης 340 ίππων, ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 17,3 kWh παρέχοντας συνδυαστική ισχύ 462 PS και 700 Nm ροπής έχοντας συνάμα τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργίας για περισσότερα από 43 km.

Οι επιδόσεις της Bentayga Hybrid είναι απόλυτα σπορ καθώς πετυχαίνει από στάση στα 100 km/h  σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 254 km/h. Και στην Bentayga, η αίσθηση της δύναμης επιτείνεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του από μηδενικές rpm. Εδώ, οι χώροι σαφώς και έχουν την τιμητική τους (2,995 m μεταξονίου είναι αυτά) και σαφώς η πολυτέλεια αλλά και κάποιες πολυχρηστικές πινελιές καθιστούν τη Bentayga ένα κινούμενο lounge παρά τα ελαστικά Pirelli P Zero 285/40-R22 (!), χάρη στην αερανάρτησή της.

Πηγή: