Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η διακοπή των χορηγιών Ουσμάνοφ «ματώνει» την Έβερτον

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 62% των χορηγικών της εσόδων χάνει η Έβερτον, μετά την ανακοίνωση διακοπής συνεργασίας με τις εταιρίες του Ουσμάνοφ.

Έντονες πιέσεις δέχτηκε τις τελευταίες μέρες η Έβερτον. Η Αγγλική ομάδα έγινε «στόχος», επειδή έχει για βασικούς χορηγούς εταιρίες του Άλισερ Ουσμάνοφ. Ο οποίος έχει στενή σχέση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Έτσι, απ’ τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει μπει στο «στόχαστρο».

Τα «ζαχαρωτά» εξέδωσαν ανακοίνωση την Τετάρτη (2/3), σύμφωνα με την οποία διακόπτονται άμεσα όλες οι χορηγικές συμφωνίες που έχει με τη Ρώσικη πλευρά. Συγκεκριμένα τις εταιρίες USM, Megafon και Yota.

Η ζημιά για την ομάδα του Λίβερπουλ, είναι τεράστια. Βλέπετε οι συγκεκριμένες εταιρίες επέφεραν στην Έβερτον πάνω απ’ το 60% των εσόδων της ετησίως από χορηγίες.

Μόνο για το προπονητικό της κέντρο, η Αγγλική ομάδα έπαιρνε 6.000.000 λίρες από τους Ρώσους. Το σύνολο των εσόδων από τις τρεις εταιρίες του Ουσμάνοφ, έφτανε τα 42.000.000 λίρες, τη στιγμή που οι ετήσιες χορηγίες των «ζαχαρωτών» δεν ξεπερνούν τα 67 εκ.!

Πηγή

See also  Αναστασίου: «Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει, δεν έχει θέση στον Παναιτωλικό»