Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πόσο δύσκολο είναι να συντηρείς μια συλλογή αυτοκινήτων αξίας 20 εκατ. δολαρίων; (video)

Η ιστορία του Steve Hamilton ενσαρκώνει το περίφημο “αμερικανικό όνειρο“. Μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια που με το ζόρι μπορούσε να του προσφέρει τα βασικά. Αυτή η κατάσταση τον ανάγκασε να βγει από μικρή ηλικία στο μεροκάματο κάνοντας διάφορες δουλειές του ποδαριού.

O κάτοχος της συλλογής των πανάκριβων αυτοκινήτων Steve Hamilton.

Το 2003 μπήκε στο χώρο του αυτοκινήτου και σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό δαιμόνιο που έκρυβε μέσα του κατάφερε να στήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Αμερική που ασχολείται με ζάντες και ελαστικά, την SD Wheels. Και κάπου εκεί το χρήμα άρχισε να ρέει άφθονο στις τσέπες του…

Η συλλογή του ξεκίνησε να στήνεται το 2015 με την αγορά των πρώτων του supercars. Σε αντίθεση με άλλους συλλέκτες ο Hamilton δεν κρατάει τα αυτοκίνητά του κλειδωμένα μέσα στο γκαράζ αλλά προσπαθεί να τα χρησιμοποιεί όσο πιο συχνά γίνεται. Μάλιστα, δεν φοβάται να τα βγάζει βόλτα ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές.

Παράλληλα εκθέτει τα αυτοκίνητα σε διάφορες εκδηλώσεις ώστε όλοι να μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα πανάκριβα μοντέλα του. Με τα χρήματα που συγκεντρώνει μέσα από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί και χρηματοδοτεί μια σειρά από ενέργειες που έχουν φιλανθρωπικό σκοπό.

Συνολικά έχει στην κατοχή του περίπου 30 ακριβά αυτοκίνητα στα οποία μπορεί κανείς να βρει μεταξύ άλλων Bugatti Chiron, McLaren Senna, Ferrari 488 GTB, Lamborghini Countach LP 500S, Rolls-Royce Ghost, Pagani Huayra κ.α.

Πρόσφατα το γνωστό κανάλι Cars Insiders στο YouTube του έκανε ένα αφιέρωμα και προσπάθησε μέσα από ένα video με διάρκεια 5:38 να ανακαλύψει πόσο δύσκολο είναι να συντηρείς στην… εντέλεια μια τόσο ακριβή συλλογή με αυτοκίνητα.

See also  Πτήση με drone: Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου όπως δεν το έχετε ξαναδεί (video)

Δείτε το video…

Πηγή: