Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ρυάκι στην Αγγλία μετατρέπεται σε «νεκροταφείο» οχημάτων (video)

Η περιοχή Rufford Mill του Ην. Βασιλείου δεν έχει κάποιο αξιοθέατο που είναι γνωστό για την πολιτιστική του κληρονομιά ή την καλλιτεχνική του αξία. Προσφέρει όμως στους οδηγούς τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το πόσο «αδιάβροχα» είναι τα οχήματά τους, ή μάλλον, τα μηχανικά αυτών.

Πλημμύρες πλήττουν το σημείο πολύ συχνά, με αποτέλεσμα το νερό να ξεπερνά σε ύψος τα 40 cm. Αυτό φυσικά δεν καθιστά το πέρασμα δύσβατο για τα περισσότερα off-road οχήματα, όμως πολλά συμβατικά αυτοκίνητα δεν καταφέρνουν να περάσουν χωρίς να καταστραφεί ο κινητήρας τους.

Το κανάλι του Tom Sunderland στο YouTube καταγράφει όλα τα οχήματα που δεν καταφέρνουν να βγουν από το ρυάκι σώα, ή σε μερικές περιπτώσεις, δε βγαίνουν ποτέ. Στο πιο πρόσφατό του video, μία BMW Σειρά 4 είναι το πρώτο θύμα του περάσματος. Η BMW εισέρχεται στο ρυάκι, το οποίο μετά από λίγα μέτρα την καλύπτει σχεδόν ολοκληρωτικά. Ο κινητήρας αρχίζει αμέσως να βγάζει ήχους, σβήνοντας αμέσως αφού το όχημα βγει από το νερό. Παραδόξως, ο οδηγός κατάφερε να εκκινήσει ξανά τον κινητήρα, προκαλώντας όμως ακόμα μεγαλύτερη ζημιά σε αυτόν.

Στη συνέχεια, μία Bentley Bentayga καταφέρνει να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ ένα Vauxhall δεν είχε την ίδια τύχη. Ο κινητήρας δεν άντεξε στο νερό, και, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της BMW, έσβησε.

Το να περάσει κανείς μέσα από το συγκεκριμένο ρυάκι χωρίς πρόβλημα, μη έχοντας το κατάλληλο όχημα, αποτελεί ένα πολύ απαιτητικό εγχείρημα. Η ταχύτητα δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, καθώς έτσι το αυτοκίνητο κινδυνεύει ακόμα περισσότερο να «κολλήσει,» αλλά ούτε και πολύ υψηλή, αφού σε αυτήν την περίπτωση κινδυνεύει ο μπροστινός προφυλακτήρας του οχήματος.

See also  O CEO της Alfa Romeo επιβεβαιώνει τις φήμες για νέο μικρότερο SUV - Πότε έρχεται

Περισσότερα οχήματα και «νεκροί» κινητήρες, στο video παρακάτω:

Πηγή: