Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή! Έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο

Επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική αναμένεται να επηρεάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μεγάλο μέρος της χώρας, με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης

Η αφρικανική σκόνη αναμένεται να επηρεάσει το Σάββατο τις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας ενώ την Κυριακή θα επηρεαστούν τα ανατολικά και τα νότια.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, θα είναι «ιδιαίτερα έντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Θέλει προσοχή!» ενώ συμπληρώνει ότι «τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!»

Η αυξημένη συγκέντρωση σκόνης θα έχει διάρκεια, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα ορατότητας.

«Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μέγαλης Δευτέρας» επισημαίνει, επίσης.

Μάλιστα στην ανάρτηση του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και στο τι θα πρέπει να προσέξουν κατά τη διάρκεια του φαινομένου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή

See also  Γερμανία: Καρατομήθηκε αξιωματούχος για ύποπτες επαφές με την Ρωσία