Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Συνάντηση Μελόνι – Φον ντερ Λάιεν στη Ρώμη

Συνάντηση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική προεδρία «η σημερινή συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ραφαέλε Φίτο, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και θα είναι αφιερωμένη, κυρίως, στο μεταναστευτικό και στην οικονομία».

Αναφερόμενη, στη σημερινή συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ιταλική κυβέρνηση πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την οικονομία, υπογραμμίστηκε και πάλι ότι η κυβέρνηση της Ρώμης επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» ενώ «υπήρξε από κοινού καταδίκη των βίαιων γεγονότων της Βραζιλίας και εκφράστηκε αλληλεγγύη στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασαν ικανοποίηση για την τελετή υπογραφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες, της κοινής Διακήρυξης ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Πηγή

See also  Covid-19: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι θάνατοι στην Ασία - Ποιες χώρες καταγράφουν ρεκόρ