Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Το ελατοσκέπαστο όμορφο χωριό με τη συγκλονιστική θέα στη λίμνη Κρεμαστών

Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό πνιγμένο μέσα στα έλατα και με θέα που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, ενώ στέκεται, ακοίμητος “φρουρός”, πάνω από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών! Ο λόγος για το χωριό Ψηλόβραχος.

Βρίσκεται στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, ανήκει ωστόσο στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, δίπλα στη γέφυρα της Επισκοπής που ενώνει τους δύο νομούς, υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Αγρινίου και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της λίμνης.

Οι υπέροχες λίμνες της Ελλάδας: Ακολουθήστε μας σε μια μαγευτική βόλτα!

Σύμφωνα με τον ιστορικό, ερευνητή και Γάλλο φιλέλληνα, François Pouqueville, το χωριό ονομάζονταν “Σοβολάκο” και διετέλεσε έδρα του πάλαι ποτέ ομώνυμου Δήμου. Πρόκειται για ένα φυσικό ταμπούρι που είναι χτισμένο στις παρυφές της Τσόκας σε υψόμετρο 330 μέτρων και έχει 80 μόνιμους κατοίκους.

Η χωροταξία του χωριού είναι κάθετη από ψηλά προς τα κάτω και αποτελείται από τους εξής τέσσερις οικισμούς: Αγία Δευτέρα, Κρύα Βρύση, Ψηλόβραχος και Γέφυρα. Επιπλέον, ο Ψηλόβραχος είναι γνωστός για την σπηλιά του Γεώργιου Καραϊσκάκη, αλλά και για την ξακουστή πηγή της Σάγδαρης, όπου κάθε 6 Αυγούστου, πραγματοποιείται το ετήσιο “αντάμωμα” των κατοίκων των όμορων χωριών, όπως του Αγαλιανού, της Χαράστης και της Επισκοπής.

Δείτε το βίντεο με τη μαγευτική θέα του χωριού στη λίμνη:

Δείτε επίσης

Πηγή

See also  Κρυσταλλία: Η χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση με τον γιο της