Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Το Naftemporiki.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιδρώντας «στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα». Το naftemporiki.gr συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, «το τελευταίο διάστημα όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της  ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, δημιουργώντας μία ασφυκτική κατάσταση, που έρχεται να προστεθεί στη υγειονομική κρίση της πανδημίας και την δεκαετή κρίση των Μνημονίων».

«Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και απεργούμε από τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ επαναλαμβάνουν μία σειρά από τα αιτήματά τους, όπως: «ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ, απασχόληση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας, επαναφορά των περικοπών στις συντάξεις, αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί αποτροπή της κερδοσκοπίας».

See also  Βουλή: Ποιος «άνοιξε τις πόρτες» στο Predator; – Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τον κλάδο της ενημέρωσης σε αγωνιστική ετοιμότητα. «Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου  είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού» αναφέρουν.

Πηγή