Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Χάρι και Μέγκαν: Οι αποδοκιμασίες και η ψυχρή υποδοχή στην πρώτη βασιλική εκδήλωση μετά απο 2 χρόνια

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποδοκιμάστηκαν την Παρασκευή ενώ επέστρεφαν από τις εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Δεν είναι μόνο η βασιλική οικογένεια που τους επεφύλαξε ψυχρή υποδοχή, γράφει η New York Post. To πλήθος αποδοκίμασε τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, στην πρώτη τους επίσημη εκδήλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Μια μικρή επευφημία αρχικά συνόδευσε την έξοδο του «εξόριστου» βασιλικού ζεύγους από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου η οποία γρήγορα έδωσε τη θέση της σε «γιουχαϊσματα» όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο που επικαλείται η εφημερίδα

Παρόμοια υποδοχή επεφύλαξαν οι Βρετανοί στο ζεύγος Σάσεξ όταν έφτασε για την τελετή της Ημέρας των Ευχαριστιών, την πρώτη τους δημόσια βασιλική εκδήλωση από τότε που εγκατέλειψαν επίσημα τη βασιλική ζωή πριν από δύο χρόνια.

Ακριβώς όπως τότε, φάνηκαν να τυγχάνουν ψυχρής υποδοχής και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με τον αδερφό του Χάρι, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ να κάθονται μακριά τους μέσα στον καθεδρικό ναό.

Το ζευγάρι αντιμετωπίστηκε με ευρεία περιφρόνηση στην πατρίδα του Χάρι στις αρχές του 2020, όταν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη βασιλική οικογένεια. Το κλίμα επιδεινώθηκε μετά τη συνέντευξη τους στην Όπρα Ουίνφρει, στην οποία η δούκισσα του Σάσεξ κατηγόρησε την οικογένεια του Χάρι για εκφοβισμό, ακόμη και ρατσισμό, ωθώντας τη μοναρχία σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της στα 70 χρόνια θητείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η επιστροφή τους αυτή την εβδομάδα για να γιορτάσουν αυτό το Πλατινένιο Ιωβηλαίο σημειώθηκε, καθώς η δημοτικότητά τους έχει πέσει σε ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση. Μόνο το ένα τρίτο των Βρετανών (32%) υποστηρίζει τον Δούκα του Σάσεξ και λιγότερο από το ένα τέταρτο (23%) έχει θετική άποψη για τη σύζυγό του, σύμφωνα με έρευνα του YouGov.

See also  Πούτιν σε Μακρόν: Εγκλήματα πολέμου από την Ουκρανία - Η Ρωσία δεν στοχοποιεί αμάχους

Μια ξεχωριστή έρευνα από την JL Partners απηχεί επίσης το δυσμενές κλίμα, διαπιστώνοντας ότι μόλις το 27% των ενηλίκων Βρετανών είχε θετική γνώμη για τον Χάρι, ενώ μόνο το 22% υποστηρίζει τη Μέγκαν.

Εν τω μεταξύ, η βασίλισσα παραμένει το πιο σεβαστό βασιλικό πρόσωπο- με οκτώ στους 10 Βρετανούς να υποστηρίζουν την 96χρονη μονάρχη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή