Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Eρχεται το Humane Ai Pin

ai-tilefono

Ai Pin ο αντικαταστάτης του κινητού τηλεφώνου

Η μυστηριώδης συσκευή με τεχνητή νοημοσύνη που θέλει να αντικαταστήσει το κινητό παρουσιάζεται επίσημα στις 9 Νοεμβρίου.

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ξέρει πώς να ζει χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, αλλά τι θα γινόταν αν αυτό εξαφανιζόταν ξαφνικά ή αντικασταθεί από μια άλλη, πολύ πιο αποτελεσματική συσκευή; Το τελευταίο είναι αυτό που θέλει να κάνει η Humane, μια startup που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Apple και έχει αναπτύξει μια συσκευή με τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να κάνει το iPhone παρελθόν.

Αυτή η ηλεκτρονική συσκευή, που ονομάζεται Ai Pin, είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που πρέπει να τοποθετηθεί στο πέτο του πουκάμισου ή του σακακιού σας. Έχει στόχο να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα. Αποτελείται από έναν προβολέα λέιζερ και ένα μικρόφωνο 360 μοιρών και ενσωματώνει ένα superchip Qualcomm για να συνδέσετε τον server AI στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Cyber Sex: Γιατί οι Έλληνες το λατρεύουν;

Σε κάθε περίπτωση, όποιος πιστεύει ότι τα πάντα έχουν ήδη εφευρεθεί δεν γνωρίζει την ανθρώπινη φύση ούτε μπορεί να φανταστεί τις δυνατότητες του ‘Humane Ai Pin’.

Ερχεται από την Humane.inc, πιθανώς της πιο σαγηνευτικής startup στον κόσμο, χάρη στην εφεύρεση μιας μικρής συσκευής, η οποία θεωρείται από το περιοδικό «Time» ως η καλύτερη εφεύρεση του 2023.

Βγαίνει στην αγορά στις 8 Νοεμβρίου με τιμή κοντά στα χίλια δολάρια (943 ευρώ). Ηδη η λίστα αναμονής των ενδιαφερομένων έχει ήδη ρίξει την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το ‘Humane Ai Pin’, θυμηθείτε αυτό το όνομα, είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που πρέπει να τοποθετήσετε στο μπροστινό μέρος της μπλούζας ή στο πέτο του τζάκετ σας, σαν να ήταν ένα σήμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Είναι μια φορητή συσκευή post-smart phone («μετα-έξυπνου τηλεφώνου») βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό παντού.

Στην επίδειξη του Coperni’s Ready To Wear στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, μερικά μοντέλα (συμπεριλαμβανομένης της Naomi Campbell) έφεραν ένα ασυνήθιστο αξεσουάρ στα πέτα των blazers και στις μπλούζες ή ακόμα και στα παντελόνια που φορούσαν. Με σχήμα στρογγυλεμένου τετράγωνου, έμοιαζε με μια μικρή αριθμομηχανή ή με μια μεγάλη ετικέτα ρούχων.

See also  Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Πώς να αποφύγετε το phishing

Η συσκευή που κανείς δεν είχε ξαναδεί πιθανότατα άφησε ασυγκίνητους τους fashionistas, αλλά σίγουρα τράβηξε την προσοχή των τεχνολογικών περιοδικών, οι οποίες ανέφεραν γρήγορα την πρώτη δημόσια εμφάνιση του πολυφημισμένου Ai Pin της Humane.

Διαβάστε επίσης: Εύκολα λεφτά στο Ίντερνετ, γίνεται;

Ιδρύθηκε από τον πρώην υπάλληλο της Apple, Imran Chaudhri. Η Humane είναι μια νέα startup που εργάζεται σε μια νέα φορητή συσκευή «μετά-smartphone», το Ai Pin, που θα πρέπει να ενσωματώνει κατά κάποιο τρόπο την τεχνητή νοημοσύνη με έναν εύκολο στη μεταφορά τρόπο.

Το Ai Pin θα είναι ένα κινητό χωρίς οθόνη με έναν μικρό προβολέα λέιζερ που θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες στο χέρι σας και θα έχει μια σειρά από αισθητήρες, μικρόφωνα και ηχεία για πλήρη αλληλεπίδραση με τον χρήστη και άλλους.

Με την πεποίθηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το καλύτερο όπλο για την απόσυρση των κινητών τηλεφώνων και των φωτιζόμενων πάνελ τους, η Humane.inc έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 230 εκατομμύρια δολάρια, τα τελευταία εκατό εκατομμύρια την περασμένη άνοιξη. Αποστολή της είναι να «παραδώσει την επόμενη εποχή των προσωπικών φορητών υπολογιστών» και με αυτόν τον στόχο έχει κερδίσει την ενθουσιώδη υποστήριξη επενδυτών όπως ο Sam Altman, ιδρυτής της Open Ai (εταιρεία που κατέχει το Chat GPT) και η Hico Capital (αμερικανικός επενδυτικός βραχίονας της SK Networks).

Διαβάστε επίσης: Φιλιππίνες: Δημοσιογράφος εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής

Οι προηγούμενες προσέλκυσαν άλλους τεχνολογικούς γίγαντες στην εταιρεία όπως η Qualcomm, η Microsoft, η εταιρεία αυτοκινήτων Volvo, η LG Technology and funds Top Tier Capital, Hudson Bay Capital, Socium Ventures, Kindred Ventures Tiger Global, Valia Ventures, Forerunner Ventures και Lachy Groom μεταξύ άλλων.

Όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα μπορούν να συμβουλευτούν το TED Talk με πρωταγωνιστή τον Imran Chaudhri στο YouTube όπου κάνει μια μαγευτική επίδειξη των ικανοτήτων της συσκευής. Για παράδειγμα, μεταφράζει τη φωνή σε οποιαδήποτε γλώσσα, με τον τόνο, τον τονισμό και τις φωνητικές αποχρώσεις της αρχικής ομιλίας του χρήστη. Επίσης, αντιγράφει τις εργασίες που μπορεί να εκτελέσει ένας συμβατικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, εκτός από εκείνες της συνδεσιμότητας, των μηνυμάτων και των υπηρεσιών email. Αλλά όλα αυτά χωρίς την ανάγκη για smartphone και την οθόνη του, γιατί αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του Humane.

See also  Εντοπίστηκε το ακριβές σημείο προέλευσης μετεωρίτη που έπεσε από τον Άρη

Το διακριτικό gadget υπόσχεται να μεταφέρει την τεχνητή νοημοσύνη παντού για να τη χρησιμοποιήσει μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Αυτή η φορητή συσκευή, γνωστή και ως «δολοφόνος των κινητών» προβάλλει κλήσεις και ειδοποιήσεις απευθείας στην παλάμη, αντικαθιστώντας τα smartphones παρωχημένα.

Διαβάστε επίσης: Έχασε 67.000 ευρώ με επενδύσεις μαϊμού σε bitcoin

Ο Chaudhri περιγράφει το wearable του ως «έναν νέο τύπο συσκευής, της οποίας η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από την αρχή για τεχνητή νοημοσύνη και εντελώς ανεξάρτητη, επομένως δεν χρειάζεται να συνδεθεί ή να αντιστοιχιστεί με ένα κινητό τηλέφωνο, με το πλεονέκτημα ότι αλληλεπιδρά με τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο που αλληλεπιδρά ο χρήστης με τον κόσμο. Ακούγοντας αυτό που ακούτε, βλέποντας αυτό που βλέπετε και προστατεύοντας το απόρρητο και την ασφάλεια.» Για το τελευταίο, το ‘Humane Ai Pin’ έχει ένα αξιόπιστο φως, το οποίο ανάβει όταν εγγράφει εικόνες ή ήχο».

Το διακριτικό gadget υπόσχεται να μεταφέρει την τεχνητή νοημοσύνη παντού για να τη χρησιμοποιήσει μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Όπως εξηγεί ο Chaudhri, «η εμπειρία είναι διάχυτη και χωρίς οθόνη, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στην υπολογιστική ισχύ χωρίς να χάνετε τα μάτια σας από το περιβάλλον σας, παίρνοντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης μαζί σας παντού».

Το καλύτερο πράγμα για την εφεύρεση είναι να κάνει την τεχνολογία αόρατη όταν δεν είναι απαραίτητο, όταν είναι βολικό να κοιτάζεις ανθρώπους ή το τοπίο αντί να κοιτάζεις την οθόνη. Επομένως, το «Humane Ai Pin» προσφέρει «ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με τους υπολογιστές με φυσικό τρόπο, στον οποίο δεν έχουμε συνηθίσει, χωρίς να πατάμε μια εφαρμογή ή να μετακινούμε τον κέρσορα με το ποντίκι, οπότε το μέλλον που οδηγεί η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ καλύτερο από το παρόν καθώς δεν χρειάζεται οθόνες». Κατά τη γνώμη του, «οι αόρατες συσκευές θα πρέπει να είναι τόσο εύχρηστες που σχεδόν ξεχνάς ότι υπάρχουν».

See also  Η Eλλάδα και άλλες 55 χώρες βάζουν κανόνες στην λειτουργία του διαδικτύου

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση της συνύπαρξης και του περιβάλλοντος του χρήστη επιτρέπουν στο σύστημα να εμπλουτίσει τις λειτουργίες του

Αυτό ώστε «όλος ο κόσμος να γίνει το λειτουργικό σας σύστημα και όταν οι υπολογιστές εξαφανιστούν, θα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία, την πραγματική ζωή, όπως να απολαμβάνετε μια συναυλία χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε το τηλέφωνο για να την ηχογραφήσετε ή να ζήσετε την πρώτη εμπειρία του παιδιού σας όταν περπατήσει για πρώτη φορά, χωρίς μια οθόνη να μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και αυτούς». Με αυτόν τον τρόπο, «στο μέλλον, η τεχνολογία θα είναι ταυτόχρονα περιβαλλοντική και συνεργαζόμενη. Και αυτό σημαίνει να εκμεταλλευτείτε την τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσετε εσάς και το περιβάλλον σας προκειμένου να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα», κηρύττει ο περήφανος εφευρέτης της.

Με αυτό το «Humane Ai Pin», όπως καταλήγει ο Chaudhri στην ίδια ομιλία του TED, «αρχίζουμε μόνο να ξύνουμε την επιφάνεια των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης, με μια συσκευή που έχει κατασκευαστεί για να εξαφανίζεται και να επιτρέπει στις εμπειρίες να παρουσιαστούν, οπότε ανοίγουμε νέους δρόμους αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία και τον κόσμο γύρω μας.

Ο Ziad Asghar, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τη διαχείριση προϊόντων στην Qualcomm Technologies, πιστεύει ότι «το Ai Pin θα προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης. Με την έλευση της Generative Artificial Intelligence, το Humane Ai Pin και η εμπειρία χρήστη εκμεταλλεύονται εξαιρετικά ορισμένα από τα δυνατά σημεία τεχνητής νοημοσύνης σε συσκευές και χρήση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για την παροχή εξατομικευμένων και συναρπαστικών περιπτώσεων χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στον χρήστη. Μοιραζόμαστε το όραμα της Humane να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη παντού και να την καταστήσει προσβάσιμη σε όλους συσκευή», σύμφωνα με ανακοίνωση της Humane.
Πηγή