Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Ford Kuga PHEV: Τώρα με εγγυήσεις που καλύπτουν όλο το αυτοκίνητο και όχι μόνον τα μηχανικά μέρη!

Το νέο Ford Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) διάγει μια επιτυχημένη εμπορική πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά, καταφέρνοντας να βρεθεί στην 1η θέση των πωλήσεων ως το δημοφιλέστερο PHEV μοντέλο ανεξαρτήτως μάρκας σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές το 2021 ξεπερνώντας τον πλησιέστερο αντίπαλό του στην κατηγορία σε ποσοστό άνω από 17%. Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων συγκέντρωσαν ποσοστό 19% επί των συνολικών πωλήσεων νέων οχημάτων το 2021, συγκριτικά με 21,7% που κατέγραψαν τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ. Την ίδια στιγμή, πάνω από τα μισά Kuga που πωλήθηκαν το 2021 ήταν plug-in υβριδικά ή πλήρως υβριδικά.

«Δεν είναι όλοι οι πελάτες έτοιμοι να στραφούν απευθείας από ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημα σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε το Kuga Plug-In Hybrid ώστε να προσφέρει τα καλύτερα και των δύο κόσμων, και το γεγονός ότι αναδείχτηκε best-seller στην κατηγορία PHEV στην Ευρώπη υποδηλώνει ότι έχουμε τη σωστή συνταγή» δήλωσε ο Glen Goold, Υπεύθυνος Προϊόντος του Ford Kuga.

Αξιοποιώντας τα καλύτερα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων, το νέο Kuga Plug-in Hybrid είναι ένα SUV με premium χαρακτήρα που συνδυάζει ιδανικά την αυτονομία και ελευθερία κίνησης που παραδοσιακά προσφέρει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης με την απόδοση, τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα.

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 72 km NEDC (56 km WLTP), κατανάλωση από 1,2 l/100 km NEDC (από 1,4 l/100 km WLTP) και εκπομπές CO2 από 26 g/km NEDC (από 32 g/km WLTP).

See also  Έρχεται το F1 22 με τεχνολογία AI και υποστήριξη για VR

Φόρτιση

Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, η τελευταία φορτίζεται αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230-volt ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EVAuto, EVNow, EV Later και EVCharge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

High lights

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ HEAD-UP DISPLAY

Το Head-up Display προβάλλει βασικές ενδείξεις στο πεδίο της ορατότητας σας, για να μπορείτε να έχετε τα μάτια σας στον δρόμο. Συμβατή με πολωτικά γυαλιά ηλίου, η καθαρή, ευδιάκριτη εικόνα του εμφανίζει τις ενδείξεις που θα επιλέξετε, όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, ενδείξεις του cruise control και δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR).

ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στο εμπρός μέρος του Kuga προβάλει μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford SYNC 3, για να μπορείτε να δείτε οχήματα, δικυκλιστές ή πεζούς που μπορεί να έρχονται από οποιαδήποτε πλευρά του αυτοκινήτου. Αυτή η κάμερα ευρυγώνιας απεικόνισης εμπρός είναι πολύτιμη αν βγαίνετε από στενή θέση στάθμευσης ή βγαίνετε σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς να έχετε καλή ορατότητα.

ΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Μια σειρά από τεχνολογίες σας βοηθά να εξοικονομείτε καύσιμο και να μεγιστοποιείτε την ταχύτητα φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας σας. Δείτε πληροφορίες για τις διαδρομές σας στην εφαρμογή FordPass με στοιχεία από το ιστορικό σας, όπως οι αναφορές για την κατανάλωση καυσίμου που θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε τα έξοδά σας.  Αν επιλέξετε το Kuga Hybrid, τότε το Brake Coach μπορεί να σας πει πώς να φρενάρετε πιο αποτελεσματικά για να περιορίσετε την κατανάλωση καυσίμου. Το EV Coach θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε πόσο γρήγορα επαναφορτίζεται η υβριδική μπαταρία με την τεχνολογία της αναγεννητικής πέδησης.

See also  Peugeot: Ετοιμάζονται 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025

ΑΒΙΑΣΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Αν επιλέξετε το Kuga Plug-in Hybrid, διατίθεται με καλώδιο οικιακής φόρτισης ως βασικό εξοπλισμό. Μπορείτε, επίσης, να παραγγείλετε καλώδιο για δημόσιους σταθμούς φόρτισης ως προαιρετική επιλογή.

Για να είναι η φόρτιση στο σπίτι όσο το δυνατόν ταχύτερη, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιτοίχιο φορτιστή Ford Wallbox ως αξεσουάρ. Με δυνατότητα φόρτισης του Kuga από 0–100% σε λιγότερο από 3,5 ώρες, ο φορτιστής Ford Wallbox προσφέρει πολύ μικρότερους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με μια απλή οικιακή πρίζα.

Τώρα το Kuga PHEV είναι διαθέσιμο με επιτόκιο 2,99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford για όλο το αυτοκίνητο και όχι μόνον για τα μηχανικά του μέρη.

Πηγή: