Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Με βίντεο και «υποκλαπείσα συνομιλία» το Ισραήλ κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ

hamas-bomb-hospital-gaza

Ισραήλ: Αν ήταν δικός μας ο πύραυλος στο νοσοκομείο, θα άνοιγε κρατήρα

Στοιχεία που αποδεικνύουν, κατά τους ισχυρισμούς τους, ότι το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αλι δεν ήταν ισραηλινό, αλλά από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας Ισλαμιστών, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης.

Οπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των IDF στο Τελ Αβίβ, η εξέταση των εικόνων από ψηλά αποδεικνύει ότι επρόκειτο για ρουκέτα που έφτασε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου από κοντά, γι’ αυτό και δεν δημιούργησε κάποιο κρατήρα στην περιοχή, όπως συμβαίνει με τους πυραύλους που όντως εκτοξεύει κατά στόχων της Χαμάς το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2023/10/17/israel-hamas-war-live-anger-after-israeli-strike-kills-500-in-hospital

Ρουκέτα έπληξε το νοσοκομείο στην Γάζα – χιλιάδες νεκροί

Επιπλέον θα είχαν πληγεί και γειτονικά κτίρια, πράγμα που δεν συνέβη, τονίστηκε.

Γίνεται μάλιστα σύγκριση με κρατήρες διαμέτρου επτά έως και 19 μέτρων που δημιουργούν οι ισραηλινοί πύραυλοι όταν πέφτουν στο έδαφος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

A failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization hit the Al Ahli hospital in Gaza City.

IAF footage from the area around the hospital before and after the failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization: pic.twitter.com/AvCAkQULAf

— Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023

Δεν ήταν παρά μία ακόμη από τις 450 περίπου ρουκέτες των Ισλαμιστών που έχουν αποτύχει να φτάσουν στον προορισμό τους για διάφορους λόγους και κατέπεσαν εντός του θυλάκου της Γάζας, ισχυρίζεται το Ισραήλ. Παρέχονται επίσης και εικόνες εκτόξευσης βλήματος εντός της Γάζας λίγο πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: https://www.bbc.com/news/live/world-middle-east-67141589

Προστίθεται ότι με το που αντιλήφθηκαν οι Ισλαμιστές της Χαμάς ότι βλήμα του Ισλαμικού Ιερού Πολέμου έπληξε το νοσοκομείο τους, έσπευσαν να αρχίσουν ένα κύμα προπαγάνδας ότι επρόκειτο δήθεν για ισραηλινό πλήγμα, χωρίς πάντως να παρουσιάσουν κάποια στοιχεία γι’ αυτό.

See also  Ιταλία: Άμεσα, υπογραφή νέων συμφωνιών με αφρικανικές χώρες για φυσικό αέριο

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε στην ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων στα αγγλικά ο ταξίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που επιβεβαιώνουν ότι συνέβη αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από τη Γάζα, η οποία έφτασε στον χώρο του νοσοκομείου Αλ Αλι.

Η «συνομιλία μεταξύ Παλαιστινίων»

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων παρουσίασε και –κατά τους ισχυρισμούς του– υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ Παλαιστινίων που λένε ότι έχουν εντοπιστεί θραύσματα της παλαιστινιακής ρουκέτας, και όχι κάποιου ισραηλινού πυραύλου. Τόνισε ότι η αυθεντικότητα της συνομιλίας αυτής έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ.

Islamic Jihad struck a Hospital in Gaza—the IDF did not.

Listen to the terrorists as they realize this themselves: pic.twitter.com/u7WyU8Rxwz

— Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023

«Δυστυχώς πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς και τα ψέματα της Χαμάς, χωρίς να περιμένουν για τον έλεγχο των στοιχείων», είπε.

Διαβάστε επίσης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτίναξε τις παραγγελίες όπλων

Η περίπτωση αυτή δείχνει πως οι ψευδείς καταγγελίες τρομοκρατών κατά του Ισραήλ μπορούν να διασπείρουν το μίσος και να χειροτερέψουν την κατάσταση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του «Τσάχαλ», όπως αποκαλούνται οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ισλαμικός Τζιχάντ: Το Ισραήλ ψεύδεται για το νοσοκομείο

Ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Ιερός Πόλεμος απάντησε μετά την παρουσίαση στοιχείων από τον ισραηλινό στρατό για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Τελ Αβίβ.

«Το Ισραήλ ψεύδεται, παρουσιάζοντας αντικρουόμενες εκδοχές για την έκρηξη», ανέφερε η Ισλαμική Τζιχάντ.
Πηγή