Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο κόσμημα για την αγαπημένη σας

Επιλογή κοσμήματος ως δώρο

imipolitimoi-lithoi

Όλοι μας γνωρίζουμε την ιδιαίτερη σχέση λατρείας που έχουν οι γυναίκες με τα κοσμήματα. Δωρίζοντας της ένα κόσμημα εσείς δημιουργείτε εκείνη την μοναδική ανάμνηση στην αγαπημένη σας η οποία μπορεί να θεμελιώσει την αρχή μιας ρομαντικής σχέσης. Για να επιλέξετε όμως τον κατάλληλο πολύτιμο ή ημιπολύτιμο λίθο απαιτείτε έρευνα αγοράς και γνώσης.

Οι λίθοι που χρησιμοποιούνται στην αργυροχρυσοχοΐα χωρίζονταν σε δυο κατηγορίες:

  1. πολύτιμους
  2. ημιπολύτιμους

Στους πολύτιμους λίθους συγκαταλέγονταν τα διαμάντια, ρουμπίνια, το ζαφείρι, το σμαράγδι και ο αμέθυστος. Όλες οι υπόλοιπες πέτρες συγκαταλέγονται στους ημιπολύτιμους λίθους. Η διάκριση αυτή τείνει να εκλείψει, λόγου του ότι πλέον χρησιμοποιείται ως διαχωρισμός σε ποιότητες, Μπορούμε να βρούμε ημιπολύτιμους λίθους σε ακριβότερη τιμή από κάποιους πολύτιμους και αντίστροφα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε το φαινόμενο της αύξησης της ποσότητας και ποικιλίας των ημιπολύτιμων λίθων με ταυτόχρονη μείωση των τιμών. Αυτό οφείλεται στην παγκοσμιοποίηση του εμπορίου και στην ευκολότερη επεξεργασία χωρίς να χρειάζεται πανάκριβος εξοπλισμός.

Σε πολλούς πολιτισμούς ανά τους αιώνες οι άνθρωποι απέδιδαν στις πέτρες θεραπευτικές η/και μαγικές ιδιότητες που με το πέρασμα των χρόνων πέρασαν και σε εμάς. Ας δούμε παρακάτω μερικές από αυτές μαζί με τις ιδιότητες που τους προδίδονται:

Διαμάντια

Λένε ότι είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών και ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Εξαγνίζει το σώμα και το πνεύμα, αναδεικνύει την ισχυρή προσωπικότητα και επιφέρει γαλήνη στο μυαλό. Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πέτρες της οποίες μπορούμε να έχουμε στην κατοχή μας για πολλούς λόγους. Είναι ισχυρό κέντρο ενέργειας και απελευθερώνει την ενεργειακή ροή από το σώμα μας.

See also  Πάτρα: «Το σύνδρομο Μινχάουζεν ίσως όπλισε το χέρι της Ρούλας Πισπιρίγκου»

Ζαφείρι

Ονομάζεται και λίθος της πίστης. Ενεργοποιεί τις ψυχικές ικανότητες, δίνει διαύγεια στο μυαλό και έμπνευση, προάγει τη δύναμη της θέλησης και της πίστης ότι αν πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε έναν στόχο μας αυτός θα πραγματοποιηθεί. Στης οικογένειες χρησιμοποιείται για να επιφέρει πνευματική αγάπη και αμοιβαία πίστη μεταξύ των συζύγων, αλλά και για τη διατήρηση της φιλίας ή την συμφιλίωση μεταξύ εχθρών. Λένε ότι φέρνει δύναμη, πλούτο και, ευημερία στους κατόχους του.

Ρουμπίνια

Είναι περισσότερο εγωκεντρικό και βελτιώνει την νοητική υγεία και την θεραπεία του σώματος από βλαβερές συνέπειες. Αποτελεί το έμβλημα του πάθους και της μεγαλειότητας, προδιαθέτοντας τον κάτοχο του σε μεγάλα έργα. Στον έρωτα προκαλεί έντονα συναισθήματα και σεξουαλική δραστηριότητα και σε συνδυασμό σε το χρυσό επιφέρει νέες ερωτικές περιπέτειες στο άτομο που το φορά ως κόσμημα.

Σμαράγδι

Το σμαράγδι είναι η πέτρα της ανιδιοτελούς αγάπης. Εκείνης της καθαρής, παιδικής αγάπης η οποία θα πάει μέχρι το τέλος για τον αγαπημένο της χωρίς να υπολογίσει τίποτε. Είναι σύμβολο πλούτου αλλά και σοφίας. Οι άνθρωποι που φορούν κοσμήματα με σμαράγδια είναι πετυχημένοι δημιουργοί στον καλλιτεχνικό τομέα. Χαρίζει γαλήνη και αρμονία στο σώμα και στην ψυχή.

Αμέθυστος

Ο αμέθυστος συγκαταλέγεται επίσης στους πνευματικούς λίθους. Καλμάρει την ταραγμένη σκέψη, απομακρύνει την θλίψη και τον φόβο από την ψυχή και γαληνεύει τον νου. Καταπολεμάει τις εξαρτήσεις (αλκοολισμό, ναρκωτικά). Προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε μεταβατικές περιόδους απεξάρτησης από σωματικούς ή ψυχικούς εθισμούς. Καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και επιφέρει εσωτερική γαλήνη.

Όλα αυτά φυσικά μπορεί να συμβαίνουν όμως μπορεί και να μην συμβαίνουν και να είναι απλά μύθοι στους οποίους μας αρέσει να πιστεύουμε. Όμως οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι της emart.gr αδιαμφισβήτητα έχουν θέση στην ζωή του καθενός είτε ως φυλαχτό, είτε ως κόσμημα, είτε ως ανταλλακτική σταθερή οικονομική αξία στον χρόνο.