Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Έτοιμοι για αναχώρηση από τα λιμάνια της Ουκρανίας 20 εκατ. τόνοι σιτηρών

Περίπου 80 πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από τα λιμάνια της Ουκρανίας μέσω της συμφωνίας για την «απελευθέρωση» των ουκρανικών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. Τα πλοία αναμένεται να μεταφέρουν περίπου 20 εκατ. τόνους σιτηρών, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας υπέγραψαν συμφωνία για το άνοιγμα τριών ουκρανικών λιμανιών, σε μια σημαντική πρόοδο καθώς ο πόλεμος στη Ρωσία μπαίνει στον πέμπτο μήνα του.

Το κοινό κέντρο συντονισμού (JCC) για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών αναμένεται να ανοίξει με μια τελετή στην Κωνσταντινούπολη αύριο, Τετάρτη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η συμφωνία ήρθε μετά από πολύμηνο αποκλεισμό δεκάδων ουκρανικών λιμανιών κατά μήκος της Αζοφικής Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο, λιγότερο από 24 ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας.

naftemporiki.gr

Πηγή

See also  Παραιτήθηκε ο προσωπικός εικονολήπτης του Πούτιν, για να...μην το ρίξει στο ποτό