Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Απόλλων Σμύρνης: Νέα κόντρα με τον Ερασιτέχνη – Ανταλλαγή εξώδικων για τη Ριζούπολη

Το θέμα της χρήσης της Ριζούπολης έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Απόλλων Σμύρνης ανταλλάζουν εξώδικα. Η ΠΑΕ έστειλε αρχικά εξώδικο για το γήπεδο και ο Ερασιτέχνης απάντησε με εξώδικη απάντηση, καταγράφοντας τα παράπονα για τη συμφωνία που δεν τηρήθηκε.

Αναλυτικά το εξώδικο του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης:

Εξώδικη Απάντηση – Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκληση
Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Γυμναστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ» που εδρεύει στην Αθήνα (Λ. Ηρακλείου 119 – Ριζούπολη), νόμιμα εκπροσωπούμενου.
ΠΡΟΣ
Την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΕ» εδρεύουσα στην Αθήνα (Λ. Ηρακλείου 119), νόμιμα εκπροσωπούμενης.
——- . ——-
Έκπληξη μας προκάλεσε η από 8/6/2022 Εξώδικη Διαμαρτυρία, Δήλωση και Πρόσκλησή σας, όχι για την επίδοση της, ως εξωδίκου (άλλωστε είναι κάτι το σύνηθες δι΄ υμάς) αλλά για το αναληθές περιεχόμενό της.
Πρέπει λοιπόν να αποκατασταθεί η αλήθεια, όχι μεταξύ μας, διότι αυτή είναι γνωστή, έστω και αν από το Δ.Σ. της εταιρίας σας κάποιοι την αγνοούν ή δεν την γνωρίζουν, αλλά για την πληροφόρηση των Απολλωνιστών, των φιλάθλων και γενικότερα του φίλαθλου κοινού.
Έτσι και για την αλήθεια, σας υπενθυμίζουμε ότι στις 14/6/2017 υπογράψαμε συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης και όχι μίσθωσης, ως ισχυρίζεσθε, των εις αυτό αναφερομένων και περιγραφομένων χώρων του γηπέδου μας για μια πενταετία, της συμφωνίας λήγουσας στις 30 Ιουνίου 2022.

Άλλωστε οι επικρατήσασες, με ευθύνη σας, κατά την περίοδο κατάρτισης της σύμβασης συνθήκες, δυστυχώς αποτελούν μελανό σημείο της ιστορίας του Απόλλωνα.

Μέσα στους όρους λοιπόν της συμφωνίας που περιελάμβανε την αποκλειστική χρήση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου από την ΠΑΕ, υπήρχε η αντίστοιχη υποχρέωσή της για την συντήρηση και ανακατασκευή του χλοοτάπητα, για όλη τη χρονική διάρκεια της σύμβασης.

Ενώ λοιπόν, η γενομένη από εσάς συντήρηση ήταν πλημμελής, προβήκατε αρχικά σε πρόχειρη και όλως οικονομική «ανακατασκευή» του χλοοτάπητα και γι’ αυτό αναγκαστήκατε στην συνέχεια, την επόμενη χρονιά να προβείτε στην κανονική ανακατασκευή του.
Συνεπώς λοιπόν η ευθύνη για την δεύτερη ανακατασκευή (τη σωστή δηλαδή) βαρύνει αποκλειστικά την ΠΑΕ.

See also  Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ: Και δεύτερος δημοσιογράφος που κάλυπτε το Μουντιάλ πεθαίνει ξαφνικά

Σας υπενθυμίζουμε ότι μολονότι είχατε την υποχρέωση συντήρησης όλων των παραχωρηθέντων χώρων, αυτή (συντήρηση) ήταν όχι μόνο πλημμελής αλλά και σχεδόν ανεπαρκής.

Η επικαλούμενη από εσάς, εντέχνως, φράση «ότι οι δαπάνες για το γήπεδο πλέον του μισθώματος και των διαφημίσεων ήταν τεράστιες» αφενός μεν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως προαναφέραμε, αφετέρου δε το ποσοστό των διαφημίσεων που μας ανήκει, το μεν για τις περιόδους 2020-2021 και 2021-2022, εξακολουθείτε να μας το οφείλετε, καθώς δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ευρώ, το δε ουδέποτε γνωρίζαμε (διότι εσείς δεν θέλατε προφανώς), ποιο ήταν το πραγματικό ποσό των διαφημίσεων εκάστου έτους, αλλά η ΠΑΕ καθόριζε για τα 3 πρώτα έτη της σύμβασης το ποσό που μας αναλογούσε και μας το κατέβαλε.

Συνεχίζονται δε περαιτέρω την απαράδεκτη και αναληθή εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρετε περιστατικά και δήθεν γεγονότα που ουδέποτε υπήρξαν ή συνέβησαν, για να καταλήξετε στην απαράδεκτη και δυσφημιστική έκφραση «κακόβουλης άρνησής μας» για δήθεν άρνηση του Σωματείου μας να μη «χορηγήσει» βεβαίωση χρήσης του γηπέδου μας στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, εν προκειμένω στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ, της οποίας το Δ.Σ. και ο μεγαλομέτοχος ηγείται.

Η απάντηση λοιπόν για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πλήρους ενημέρωσης των Απολλωνιστών και φιλάθλων, ως και του πανελληνίου φίλαθλου κοινού και όχι μόνον, είναι η παρακάτω αναφερόμενη αληθινή εξιστόρηση των περιστατικών που δεν επιδέχεται καμμία αμφισβήτηση, και οποιαδήποτε διαστρέβλωση.

Τον Φεβρουάριο 2022 ο υπάλληλος της ΠΑΕ κ. Νικόλαος Τσάλας (αγαπητός και αξιόλογο στέλεχός της, όχι όμως και θεσμικό όργανό της), ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σωματείου μας ότι η ΠΑΕ επιθυμεί να γίνει συζήτηση για σύναψη συμφωνίας με τον Γυμναστικό σύλλογο και ότι ο αρμόδιος από πλευράς ΠΑΕ είναι ο κ. Βασ. Γκαγκάτσης.

Ο Πρόεδρος του σωματείου μας, του γνωστοποίησε ότι από πλευράς του Γυμναστικού Συλλόγου αρμόδιος για τη σχετική συζήτηση είναι ο κ. Αριστοτέλης Φόρτωμας.
Πράγματι οι δύο παραπάνω εκπρόσωποί μας συμφώνησαν να κάνουν μια προκαταρκτική συζήτηση στις 28/2/2022, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας ( ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ) με την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, καθώς το παιγνίδι διεξήγετο στο γήπεδό μας.

See also  Volley League–ΟΦΗ: Ο Κώστας Δεληκώστας διδάσκει μεθοδολογία σε όλους τους προπονητές των Κρητικών

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού ήταν αρνητικό για την ομάδα μας κι έτσι δεν υπήρχε καμμία διάθεση τόσο από τον κ. Γκαγκάτση όσο και από τον κ. Φόρτωμα, την ώρα εκείνη, να γίνει συζήτηση και ειπώθηκε ότι ο κ. Γκαγκάτσης αργότερα θα επικοινωνούσε μαζί του.

Τούτο δεν συνέβη ποτέ και ήταν λογικό άλλωστε, διότι αποκλειστική προτεραιότητα της ΠΑΕ, ήταν στη συνέχεια, η σωτηρία και παραμονή της ομάδας στην SUPER LEAGUE.

Ποτέ λοιπόν, περαιτέρω δεν έγινε καμμία συζήτηση για σύναψη συμφωνίας ούτε και ζητήθηκε ποτέ από το σωματείο μας είτε προφορικά πολλώ δε μάλλον εγγράφως, βεβαίωση για χρήση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου μας από την ΠΑΕ, για την περίοδο 2022-2023 (ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποίαν θα αγωνίζετο).

Η ενέργειά σας να λάβετε από άλλο σωματείο έγγραφο παραχώρησης χρήσης γηπέδου, δεν είναι πρωτόγνωρη ούτε και μας εξέπληξε, αφού άλλωστε, το έχετε πράξει και στο πρόσφατο παρελθόν, για τους δικούς σας σκοπούς και λόγους, ούτε βεβαίως και σας χορηγεί «το άλλοθι» που ενδεχόμενα επιθυμείτε για την χρήση από εσάς της δυσφημιστικής φράσης περί «κακόβουλη άρνησή μας», αλλά ούτε και για τους περαιτέρω σκοπούς σας.

Το Σωματείο μας, σέβεται και τηρεί τους νόμους, όπως και τις συμβατικές του υποχρεώσεις, όπως σέβεται επίσης και την διάταξη του άρθρου 67 παρ. 1 του ν. 2725/1999 και πάντοτε σε οποιονδήποτε επενδυτή, μεγαλομέτοχο και Δ.Σ. της ΠΑΕ, ουδέποτε δεν αρνήθηκε την τήρηση της άνω διάταξης και την από αυτή απορρέουσα αντίστοιχη υποχρέωση του Γυμναστικού Συλλόγου.

Έτσι, λοιπόν, και χωρίς την σύναψη της οποιασδήποτε συμφωνίας, το σωματείο μας σας δηλώνει ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου μας και ο χώρος των αποδυτηρίων θα είναι στη διάθεση της ΠΑΕ για την τέλεση του κάθε αγώνα πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2, που δυστυχώς θα αγωνίζεται η ομάδα μας, του κυπέλου και φιλικών αγώνων, δύο (2) ώρες πριν την έναρξή των έως και μία (1) ώρα μετά την περάτωσή των, ως και για μία (1) προπόνηση, η οποία και πραγματοποιείτο στο γήπεδο, την εβδομάδα. Η ως άνω χρήση θα γίνεται σύμφωνα με το νόμο και την από πλευράς Π.Α.Ε. υποχρέωση καταβολής και των δαπανών (συντήρησης χλοοτάπητα, πετρελαίου, ΔΕΗ, ύδατος καθαριότητας κ.λ.π.) για την χρήση αυτή.

See also  Η κλιματική αλλαγή υπεύθυνη για τα είδη ψαριών που «μεταναστεύουν» σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Όσον αφορά τους λοιπούς χώρους που περιλαμβάνονται και περιγράφονται αναλυτικά στην από 14/6/217 σύμβαση, δωρεάν παραχώρησης, που υπεγράφη μεταξύ μας, σας θυμίζουμε την λήξη της στις 30 Ιουνίου 2022 και σας καλούμε με την παρούσα να μας παραδώσετε ελεύθερη την χρήση όλων των χώρων αυτών, την παραπάνω δήλη ημέρα, άλλως και σε περίπτωση άρνησής σας, από 1/7/2022 θα προσβάλλετε την νομή μας επί των παραπάνω χώρων, επιφυλασσόμενοι ρητά παντός νομίμου δικαιώματός μας και για την προσβολή της νομής μας και αποβολής μας από αυτούς.

Διαμαρτυρόμενοι για το αναληθές και αβάσιμο περιεχόμενο της ως άνω εξωδίκου διαμαρτυρίας σας, Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια και

α) να ανακαλέσετε την φράση «κακόβουλη άρνησή μας»,
β) να μας παραδώσετε ελεύθερη τη χρήση όλων των χώρων που περιγράφονται στο από 14/6/2017 συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης,
γ) να μας εξοφλήσετε το ποσό που αντιστοιχεί στο αναλογούν ποσοστό μας επί των διαφημίσεων της διετίας 2020 – 2021 και 2021 – 2022.
δ) να αποκαταστήσετε τις ζημιές και όποιες βλάβες υπάρχουν, επί των ως άνω δωρεάν παραχωρηθέντων χώρων για τις οποίες κατά την άνω σύμβαση, αποκλειστικά υπόχρεη προς τούτο είναι η Π.Α.Ε..
Άλλως σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες δεν έχουν τακτοποιηθεί και όσες λοιπές προκύψουν μέχρι και την 30/6/2022 από την παραπάνω σύμβαση.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την προς ην απευθύνεται προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη αυτή στη σχετική έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2022
Με εντολή του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος.

Πηγή