Mediterra News | Mediterrawines.gr

24/7 Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα σημαντικότερα γεγονότα, αναλύσεις και σχόλια.

Η υπερπολυτελής νέα Bentley Bentayga EWB!

Η μακρύτερη πλέον Bentayga είναι η νέα Bentayga Extended Wheelbase με το μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 180 χιλιοστά, δημιουργώντας το πρώτο πολυτελές grand touring SUV όπως το αποκαλεί η βρετανική φίρμα.

Είναι το πέμπτο μοντέλο στην γκάμα της Bentleyκαι έρχεται με αυξημένο χώρο για τους πίσω επιβάτες, λόγω προφανώς της αύξησης του μεταξονίου, αλλά και με πολύ προηγμένα καθίσματα, για τα οποία η Bentley ισχυρίζεται πως είναι τα πιο προηγμένα καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 των 4,0 λίτρων της Bentley με απόδοση 550 ίππων και 770 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και επιταχύνει από στάση το εντυπωσιακό αμάξωμα του πολυτελούς SUV από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα ενώ φτάνει την τελική ταχύτητα των 290 χλμ./ώρα.

Η πιο προφανής εμφανισιακή αλλαγή στην έκδοση Extended Wheelbase είναι το μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 180 χιλιοστά. Αυτό έφτασε πλέον στα 3.175 mm, από τα 2.995 mm, ενώ το συνολικό μήκος αγγίζει τα 5.322 mm. Φυσικά, η αύξηση του μήκους είναι όλη διαθέσιμη στις πίσω πόρτες, με την ανάλογη επιμήκυνση τους και αποτέλεσμα το μεγαλύτερο άνοιγμα για την επιβίβαση και την αποβίβαση των πίσω επιβατών, αλλά και την πολύ ευρύχωρη πολυτελή καμπίνα στο πίσω μέρος.

Οι εμφανισιακές αλλαγές είναι μετρημένες αλλά ξεχωρίζουν την νέα Bentayga Extended Wheelbase. Η Bentley την εφοδίασε με μια ξεχωριστή μάσκα εμπρός με κάθετες γρίλιες- όπως αυτή στην Flying Spur, αλλά και νέο φινίρισμα στους τροχούς των 22 ιντσών.

Το δεύτερο highlight είναι τα νέα Bentley Airline Seats, για τα οποία η Bentley ισχυρίζεται πως είναι τα πιο προηγμένα καθίσματα που έχουν ενσωματωθεί ποτέ σε αυτοκίνητο με πρώτη φορά να κάνει πρεμιέρα το αυτόματο σύστημα κλιματισμού τους με αισθητήρες.

See also  Mercedes AMG CLE 53 Coupe: Πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου επιδόσεων (photos)

Οι επιλογές ρύθμισης των καθισμάτων γίνονται μέσω οθονών αφής και είναι πρακτικά αμέτρητες. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων μπορεί να έρθει σε κλίση 40 μοιρών στην επιλογή Relax, χάρη στην οποία οι επιβάτες μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδρομής και η εμπρός δεξιά θέση μετακινείται προς τα εμπρός.

Οι αισθητήρες κλιματισμού των θέσεων μπορούν να ανιχνεύσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία της επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με τα σώματα των επιβατών και στη συνέχεια να ενεργοποιούν τη θέρμανση ή τον αερισμό για να διατηρήσουν το ιδανικό περιβάλλον για τους επιβάτες. Το σύστημα μάλιστα διαθέτει αισθητήρες πίεσης σε όλη την επιφάνεια του καθίσματος και αυτοί μπορούν να εφαρμόσουν πίεση στο κάθε κάθισμα σε έξι ζώνες πίεσης, για μείωση της κούρασης σε μεγάλες διαδρομές.

Επίσης, για πρώτη φορά σε Bentley κάνει πρεμιέρα το ηλεκτρικό κλείσιμο της πόρτας, ενώ η άκρατη πολυτέλεια της Bentayga EWB συνεχίζεται με τα θερμαινόμενα υποβραχιόνια στις πίσω πόρτες αλλά και την νέα δερμάτινη επένδυση με την ιδιαίτερα λεπτή διάτρηση και ρυθμιζόμενη μορφή φωτισμού στο χρώμα και την ένταση.

Η νέα Bentayga EWB θα κυκλοφορήσει στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πηγή: